El València Basket guanya amb patiment l'Unicaja i accedeix a semifinals

El València Basket accedeix a les semifinals de la Lliga Endesa, on ja l'espera el Reial Madrid.

El València Basket pateix, però li pega la volta a l'eliminatòria per a accedir a les semifinals.

El València Basket s'ha classificat per a les semifinals de la Lliga Endesa de Basket en guanyar l'Unicaja Màlaga (79-76) en un partit en què els de Jaume Ponsarnau han sabut administrar l'avantatge del primer quart (25-10) per a resoldre al final del partit. L'actuació de la segona línia de l'equip, formada per Guillem Vives (MVP del partit), Mike Tobye, Alberto Abalde (heroi a Màlaga) i, sobretot, Louis Labeyrie (que amb 7 punts consecutius en l'últim quart ha aconseguit fins i tot el primer avantatge), han pogut resoldre el partit i l'eliminatòria.

Ha eixit molt connectat en el partit el València Basket. Una tècnica al tècnic visitant, Luis Casimiro, ha començat a obrir el partit dels de Jaume Ponsarnau. Mike Tobey era l'aposta inicial i, com Alberto Albalde diumenge a Màlaga, en aquesta ocasió ha liderat l'atac valencià (8 punts i 2 rebots). L'encert en el llançament de tres punts (Tobye, Abalde, Van Rossom i Guillem Vives), i la intensa defensa sobre els andalusos (només 10 punts en el quart, amb moltes pèrdues i errors en el llançament), les claus en la diferencia de 15 punts al final del primer quart, la màxima (25-10).

La dinàmica del segon quart, diferent. Eixida ofensiva de l'Unicaja, que amb un parcial de 4-10 (minut 15 del partit), reduïa les diferències que, no obstant això, no acabava de concretar en acostar-se al rendiment dels valencians. Primer, Guillem Vives (el jugador amb millor valoració abans del descans amb 16) i, sobretot, Mike Tobye, excepcional ofensivament, amb 15 punts i una gran efectivitat (6 de 8 en tirs de camp), han permés al València Basket mantindre la distància al descans (42-31) amb una Fonteta entregada.

Reacció de l'Unicaja

El tercer quart ha tornat a dominar-lo l'Unicaja, mentre el València ha aconseguit mantindre la distància (16-20 de parcial) o, almenys, no veure-la excessivament reduïda al final del tercer període (58-51). El València Basket ha viscut de l'avantatge del primer quart, però a poc a poc, ha vist com el partit se li complicava, també gràcies a una defensa zonal dels de Casimiro. Tot fins que els malaguenys s'han posat per primera vegada per davant en marcador amb un triple de Waczynski quan faltaven 7 minuts per al final, amb un parcial (2-10 en el quart, i 4-18 en la sèrie que li ha donat l'avantatge).

L'angoixa ha espavilat els de Ponsarnau, més desencertats en els dos quarts centrals i en el començament de l'últim. Aleshores, l'experiència de Bojan Dubljevic ha sigut fonamental. Primer forçant una falta i en una jugada marca de la casa, ha donat oxigen (64-61, minut 35). L'Unicaja tampoc ha estat encertat, gràcies al fet que el València ha tornat a mostrar el seu millor moment defensiu. Això li ha permés córrer, com una ràpida transició resolta amb una esmaixada de Sam Van Rossom ( 5, 66-61)

Guillem Vives, Alberto Abalde, Mike Tobye, i en el final del partit, Louis Labeyrie, MVP en l'últim partit de la lliga regular contra Baskonia, i essencial en el final del quart de final. Una jugada de 3 1 i un segon triple consecutiu han afonat l'Unicaja 9 punts avall, a menys de 3 minuts del final (73-64).