València Basket guanya a Màlaga i s'assegura ser primer de grup (69-72)

L'equip valencià aconsegueix una victòria de prestigi i es confirma com un dels favorits al títol

València Basket guanya a Màlaga i s'assegura el lideratge del grup H en el Top 16. Efe

El València ha guanyat a la pista d'Unicaja (69-72) en un partit que ha resolt en l'última jugada del partit i que ha basat en una gran defensa en els dos últims quarts, fonamentalment en el quart en què Unicaja només a fet 9 punts. Matt Thomas (18 punts) i Bojan Dubljevic (15 punts) han sigut decisius. També importants, Dornekaamp (11 punts) en el segon quart, Mike Tobie (11 rebots i 6 punts) i Guillem Vives, anotant un triple i dos tirs lliures finals que els han donat la victòria.

L'Unicaja ha eixit com un tro, molt posat i conscient del que es jugava davant un València ja classificat. Un parcial de 13-1 ha obligat Jaume Ponsarnau a demanar un temps mort que, definitivament ha posat els taronja (al Carpena de blanc) en el partit (19-14, final del primer quart). En el segon quart, els dos únics avantatges, gràcies a un bon Aaron Dornekamp (19-21). És en eixe moment quan ha aparegut Jaime Fernández, amb màxima efectivitat, i millor jugador del partit, que ha tornat a donar diferència als locals fins als 10 punts al descans (45-35).

El tercer quart, el que sovint utilitza València Basket per a decantar el partit, ha sigut clau (15-19). Els taulellers han començat a defendre amb intensitat, buscant la victòria, amb Bojan Dubljevic dominant el rebot i intimidant Shermadini i Mathias Lessort, amb Matt Thomas liderant l'atac (màxim anotador dels valecians, amb 18 punts). I, en el quart decisiu, més intensitat defensiva (Unicaja només ha fet 9 punts), per a arribar a l'última jugada del partit, amb un punt d'avantatge (69-70) i pilota per a Unicaja, Wazynski ha tingut l'última possessió, però ha errat el llançament i Guillem Vives ha tingut els dos últims tirs lliures per a posar el 69-72 final.

València Basket, amb el lideratge del grup ja confirmat, jugarà l'últim partit contra Llemotges, que s'ha imposat (72-71) a La Fonteta el pròxim dimecres, 6 de febrer.