El València Basket conquista la Copa de la Reina

L'equip taronja, que ha derrotat el Saragossa 77-53, aconsegueix l'únic títol estatal que li faltava

Raquel Carrera alça la copa de campiones
Raquel Carrera alça la copa de campiones / FEB
24 de març 2024 - 12:12 Actualitzat: 24 de març 2024 - 14:53

El València Basket s'ha proclamat campió de la Copa de la Reina per primera vegada en la història. L'equip taronja ha passat per damunt del Saragossa (77-53) i ha conquistat l'únic títol estatal que li faltava, després de la Lliga i la Supercopa d'Espanya.

Les jugadores de Rubén Burgos han eixit molt concentrades, com ja van fer en les semifinals, i han aconseguit una renda important en els minuts inicials (12-2). La gran defensa taronja i l'encert en atac ha deixat el marcador en 21-12 a la fi del primer quart. I la superioritat valenciana ha fet que el partit quedara molt encarrilat al descans (47-30).

El València Basket no ha alçat el peu de l'accelerador en la represa i no ha permés en cap moment la reacció aragonesa. De fet, l'avantatge taronja no ha fet més que créixer amb el pas dels minuts (60-36). I l'últim quart s'ha pogut afrontar sense patiment, amb la tranquil·litat de saber-se campiones. L'únic esglai l'ha donat Leti Romero, la millor jugadora del partit amb 19 punts i 4 rebots, que s'ha retirat del partit amb un possible esquinç al turmell.

Amb la consecució de la Copa de la Reina, el València Basket suma ja sis títols en el palmarés: l'Eurocup, la Supercopa d'Europa, dues Supercopes d'Espanya, la Lliga Femenina Endesa i la Copa de la Reina. Aquest últim té una dedicatòria especial per a Raquel Carrera, lesionada de gravetat en el partit dels quarts de final contra l'IDK Euskotren.