El València Basket guanya el Bilbao i s'assegura matemàticament els play-offs

El conjunt taronja ha remuntat en el segon temps un partit que se li havia posat costera amunt.

Martin Hermannsson bloqueja l'entrada a canasta d'un rival
Martin Hermannsson bloqueja l'entrada a cistella d'un rival / València Basket

El València Basket ha guanyat el Bilbao per 99 a 90 i s'assegura la seua presècia en els play-offs pel títol de la Lliga Endesa.

El Bilbao Basket arribava amb necessitats a la Fonteta, ja que ocupava la penúltima plaça de la taula i tot i començar dominant ha acabat perdent.

L'equip d'Àlex Mumbrú ha començat fort i ha sorprés un conjunt taronja que en el primer quart no ha pogut agafar el pols al partit. Amb una defensa efectiva i comandats en atac pel polonés Zyskowski, que ha anotat 12 punts, el Bilbao ha anat aconseguint un matalaf considrable fins a saldar el primer quart amb un avantatge de 16 punts (17-33).

El principi del segon quart ha mantingut la mateixa dinàmica fins al punt que els de Mumbrú han arribat a anar-se'n de 21 en el marcador moguts per l'ímpetu de l'equip. Però el València Basket ha començat a entrar en el partit espentat per Van Rossom que, amb 11 punts, ha sigut el més incisiu dels taronja en el primer temps. La diferència s'ha reduït però els bascos se n'han anat al descans amb nou punts a favor (42-51).

Reacció taronja en el segon temps

En el segon temps ha canviat el decorat i els de Ponsarnau han començat a retallar les diferències fins arribar a igualar a 59. En la jugada següent, Kalinic ha posat per primera vegada el marcador de color taronja (61-59). A partir d'aquest moment, el duel s'ha convertir en un estira-i-amolla que no ha permés que capcap dels dos conjunts se n'anara en el marcador. El tercer quart ha acabat empatat a 72 i amb l'expectativa de veure com es resolia el duel en l'últim període.

La igualtat ha sigut la nota dominant en aquest tram. Cada cistella ha sigut contestada de la mateixa manera. Els de Ponsarnau han buscat Prepelic, que ha estat molt encertat i ha acceptat la responsabilitat en els moments importants. L'eslové ha agafat el pes de l'equip i ha anotat set cistelles consecutives. Finalment, la qualitat individual dels jugadors taronja ha resultat decisiva i han dominat els últims minuts fins al 99-90 final.