El València Basket guanya 72-73 el MoraBanc Andorra

El València s'ha imposat per la mínima en un partit en què Boban Dubljevic ha anotat 14 punts i ha aconseguit 6 rebots.

Sam van Rosson es prepara per a llançar
Sam van Rosson es prepara per a llançar / Fernando Galindo (Efe)

El València Basket s'ha imposat per la mínima en un partit que només s'ha resolt en els últims segons. La figura de l'equip taronja ha sigut Boban Dubljevic amb 14 punts i 6 rebots. El montenegrí ha mostrat el seu poder en l'últim quart. Un extraordinari ganxo ha donat els dos punts de la victòria al seu equip. Tot això, els dos últims minuts han sigut d'angoixa per als dos equips. Després del ganxo de Dubljevic, els locals han encistellat i, a partit d'aquest moment, tot ha sigut un cúmul de desencerts al pavelló andorrà. Guillem Vives ha fallat un triple que hauria donat tranquil·litat al València, però no ha pogut ser. L'equip de Ponsarnau ha recuperat el rebot, però no ha sabut o no ha pogut tirar a cestilla i ha perdut la possessió. Això mateix li ha passat en la següent jugada al Morabanc, tot i que el seu entrenador, Ibón Navarro, havia demanat un temps mort per a planificar la jugada. Després, nova errada de Vives i, a la fi, un triple de l'Andorra, que no ha entrat d'un pèl, ha deixat el marcador en eixe 72-73 que dona la victòria als de Ponsarnau. En conclusió, un final d'infart i en què ha valgut com a definitiu el ganxo del montenegrí, el millor jugador del València en aquest partit.

L'Andorra, que també està en playoffs, ha errat un triple en l'última jugada del partit

Se sabia que aquest encontre seria complicat perquè l'Andorra està fent una bona temporada. Per això està en els playoffs. A més a més, els de Jaume Ponsarnau venien de fer un partit horrorós, la jornada passada, amb el Gran Canàries. El València Basket també ha perdut massa partits fora de la Fonteta. Així les coses, la victòria era necessària, però semblava complicada. I el partit ha demostrat que tot podia passar. El primer quart ha acabat amb un 16-15 i el segon amb un 35-37. Igualtat absoluta. En la represa de la segona part, els de Ponsarnau han patit i el perill de descomposició de l'equip ha aparegut. L'Andorra s'ha llançat a l'atac i ha aconseguit posar-se amb un 43-39 al final del tercer quart, però en alguns moments anteriors ha tret un avantatge considerable. En l'últim quart el València ha sabut defendre's millor i ha imposat el seu ritme de partit. Com s'ha dit, Dubljevic hi ha tingut un paper clau.

El València pensa ja en el primer partit de la final de l'Eurocup a la Fontenta

Amb aquesta victòria el València vol tindre en el seu poder la quarta plaça, però haurà d'esperar a conéixer el resultat del partit d'Unicaja de diumenge. Valencianistes i malaguenys lluiten acarnissadament per aquest lloc. Els dos saben que aconseguir-la donarà l'avantatge del factor pista en els play-offs. Però més enllà de tot açò el València posa ja la seua atenció en el partit a la Fonteta, contra l'Alba de Berlín. El primer partit de la final de l'Eurocup. Una final en què míster, jugadors, afició i tota l'entitat esperen guanyar. La seua importància ha condicionat el rendiment de l'equip en els últims partits de Lliga. Però així són les coses. Guanyar una final europea no passa tots els dies. I el València Basket la vol.