València Basket-Gran Canària: a pel sisé triomf seguit en la Lliga

L’equip taronja busca una nova victòria que certifique pràcticament la seua presència en la Copa del Rei de Madrid.

Els jugadors del València Basket fan pinya abans d'un partit
Els jugadors del València Basket fan pinya abans d'un partit / Twitter: @valenciabasket

El València Basket rep aquest dissabte a la Fonteta el Gran Canària en el partit corresponent a la dihuitena jornada de la fase regular de la Lliga Endesa. L’equip taronja tractarà d’aconseguir la sisena victòria consecutiva en la competició domèstica, que suposaria pràcticament la classificació per a la Copa del Rei que es disputarà a Madrid al febrer.

L'equip entrenat per Jaume Ponsarnau és seté amb nou triomfs en una classificació enganyosa, ja que té un partit menys que els dos equips que li precedeixen i els tres que li segueixen, però en canvi té un partit més que l’Andorra, que és onzé amb set triomfs.

Tot i la bona ratxa en la Lliga, el València Basket arriba al duel després de la dolorosa derrota contra el Baskonia en l’Eurolliga, en un partit que va dominar durant molts minuts. S'enfrontarà a un rival que va encadenar huit derrotes seguides en l'inici de la temporada, però que ha aconseguit eixir de la zona baixa després de guanyar cinc dels últims set partits. De fet, acumula quatre victòries seguides, impulsat per l'arribada de Slaughter i pel retorn a la disciplina de l'equip de Javi Beirán, després d'unes setmanes apartat per decisió tècnica de Porfirio Fisac. A més, recentment ha incorporat també els veterans estatunidencs Earl Clark i Sean Kilpatrick.

Ponsarnau ha dit que li agrada molt el plantejament de Porfi Fisac i que són conscients que serà un partit molt difícil que els exigirà trobar la millor versió. El tècnic taronja ha admés certa irregularitat en l'evolució de l'equip: “encara que també estem fent passos avant, a vegades amb tant de viatge i amb tanta exigència, hi ha partits en què no hem estat bé”.

Després de la recuperació de Louis Labeyrie, que ja va jugar a Vitòria, l'única baixa segura és la de l'escorta Vanja Marinkovic. No obstant això, Guillem Vives, amb una contractura en la cuixa esquerra, també té molt complicada la participació en el partit. Després d’aquest duel, els valencians visitaran el Joventut dilluns en un partit ajornat i tancaran la primera volta dissabte a la pista del Bilbao Basket.

La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d’À Punt, en el programa Des de la banda, a les 20:45 h, amb la narració de Samuel Borja i els comentaris de Nacho Rodilla.