El València Basket no pot frenar el Perfumerías, que es proclama campió

La falta d'encert torna a llastar les de Rubén Burgos, que tornen a quedar-se a les portes d'un títol que el Perfumerías aconsegueix per huitena vegada

CRONICA VBK PERFUMERIAS
Rebecca Allen fa una internada a cistella

No ha pogut ser. El València Basket ha tornat a entropessar en la pedra, la del campió Perfumerías Avenida, que ha guanyat l'octava Lliga en una Fonteta que ha sigut el millor de la nit. Gran ambient. La falta d'encert en l'exterior (cap triple en el primer partit i quatre a la Fonteta) ha sigut la clau principal. Un desencert que s'ha produït en moments puntuals, sobretot en el tercer quart, quan el València Basket ha aconseguit capgirar el marcador (44-43, minut 28). Celeste Trahan Davis i Rebeca Allen han mantingut les taulelleres. Un últim triple errat per Cristina Ouviña ha sigut l'últim sospir d'esperança d'un equip que s'ha quedat a les portes de la glòria, tant en la competició domèstica com a Europa.

Superioritat del Perfumerías

Rebecca Allen, amb 9 punts ha sigut la mantenidora del València Basket en el primer quart. Avantatge del Perfumerías, acompanyat per l'efectivitat, sobretot, de Khalea Cooper (8 punts). Tot i que les taulelleres havien aconseguit capgirar el marcador, al remat, avantatge de les castellanes al final del primer període (15-19). L'efectivitat també ha marcat el segon quart. Quan faltaven cinc minuts per al descans, 9 de 23 per a les taronja, i un sol triple (1 de 6). Salamanca un poc millor, especialment sobre la línia de tres punts (5 d'11), el que l'ha portada a tindre la màxima renda (22-38, minut 19), que al descans ha sigut d'11 punts (27-38), gràcies a l'aportació d'Allen, amb 14 de valoració en els dos primers quarts.

Celeste Trahan Davis (20 de valoració i 18 punts al final) ha agafat el testimoni en les de Rubén Burgos en el tercer quart, clau en la reacció taronja. Ha sigut l'únic període en què s'han imposat clarament (17-9), posant-se per primera vegada per davant en el marcador (44-43). Però ha sigut un miratge (44-47, final del tercer quart). Tot i que la falta d'encert era parell en els dos equips, els moments claus han sigut de les de Salamanca, liderades per Khalea Cooper (20 punts). En l'últim quart, igualtat (18-20) Perfumerís tan sols havia de mantindre l'avantatge. El València ho ha intentat amb una gran defensa, però li ha sigut suficient per a forçar el tercer partit de la final. Perfumerías Avenida, novament és campió de Lliga.