El València Basket fitxa el base Shannon Evans fins a 2024

El nord-americà ha passat de l'NBA a un exitós periple europeu

Shanon Evans en un partit de l'ACB amb el Reial Betis.
Shanon Evans en un partit de l'ACB amb el Reial Betis. / ACB Photo

El nou base del València Basket, nascut a Suffolk, Virgínia, és un d'aquells jugadors que apunten a l'NBA i que acaba triomfant a Europa. En l'etapa universitària va començar jugant a Buffalo, Nova York, amb un programa en la universitat pública. 

Allà va quallar dues grans temporades en l'NCAA, amb més de 15 punts per partit i 4,6 assistències en l'última de la mà del seu entrenador Bobby Hurley, a qui va voler seguir fins a Arizona State. En la nova universitat feia el bot a una de les grans conferències del bàsquet universitari nord-americà, la PAC-12.

SHANNON EVANS BUFFALO
SHANNON EVANS BUFFALO / BUFFALO

Amb 22 anys i després de millorar les seues xifres cada temporada es va presentar al draft de l'NBA del 2018, on no va resultar elegit per cap franquícia. Aquest fet el va espentar a fer el bot a Europa on l'Atomeromu SE de la lliga hongaresa li va plantejar un contracte. En les dues temporades a Hongria va millorar els seus registres fins als 18 punts per partit i 7 assistències. 

Després de la pandèmia va jugar tant a Turquia com a França en el Bahcesir Koleji i en el Pau-Hortez durant la temporada 2020-2021. Els seus bons números li van obrir la porta de l'ACB de la mà del Reial Betis, on s'ha convertit en el màxim encistellador de la lliga amb 17,4 punts la passada campanya i 21 punts per partit en l'actual.

Evans destaca pels seus bons percentatges de tir i per repartir un gran nombre d'assistències. En el València Basket farà el pas a l'Eurolliga i tindrà davant el repte de jugar contra els millors bases d'Europa. Haurà d'adaptar el seu joc i guanyar-se els minuts en una plantilla llarga que comptarà amb alternatives en la posició de base.

També et pot interessar

stats