El València Basket firma la setena victòria en l'Eurolliga (86-90)

La bona segona part dels taronja ha capgirat el marcador, favorable al Fenerbahce fins al descans.

Guillem Vives i Prepelic celebren el triomf
Guillem Vives i Prepelic celebren el triomf / Sedat Suna (Efe)

Victòria de prestigi del València Basket a la pista del Fenerbahce (86-90) en l'onzena jornada de la fase regular de l’Eurolliga. Els de Ponsarnau han tret la versió a què ens acostumen en la competició europea per a sumar el seté triomf en deu partits –tercer consecutiu–, amb què igualen la millor ratxa històrica en aquest torneig. Amb la victòria sobre els turcs, a més, els taronja se situen en el tercer lloc de la classificació.

Després d’un primer quart en què els dos equips han defés bé les seues posicions i han mostrat forces igualades (17-16), en el segon, el València Basket ha entrat en crisi. Els deixebles de Ponsarnau s’han mostrat erràtics i sense energia, incapaços de parar els atacs del Fenerbahce, que amb una bona defensa s’ha mostrat mordaç i molt còmode, movent molt bé el baló. El quart ha acabat amb la major diferència en tot el partit favorable als turcs (43-33).

En la segona part, han despertat els taronja. Amb bons percentatges en els tirs i el lideratge de Sam Van Rossom (MVP del partit, amb 24 de valoració i 20 punts), ha sabut enfocar els seus i convertir cistelles decisives. Seus han sigut els últims tirs lliures. 24 seguits n'ha fet el belga en aquesta competició.

En el tercer quart el València Basket ha establit el seu millor parcial, 10-0, per a aconseguir igualar el marcador (43-43). Els de Ponsarnau han eixit agressius en defensa i, amb transicions ràpides, han deixat el Fenerbahce en xoc durant els primers minuts. Malgrat la intensitat que han demostrat els taronja, els turcs han aconseguit tornar a remuntar, per a arribar a l’últim i decisiu quart amb una diferència favorable de cinc punts (64-59).

De nou la bona eixida dels valencians amb un parcial de 4-11 ha sigut clau en l’últim quart. Amb intensitat i una bona defensa, els taronja han aconseguit portar el partit a un final de cara o creu en què Sam Van Rossom ha fet dues cistelles decisives des de la línia de tirs lliures per a clavar-se la victòria a la butxaca.