El València Basket, a la final de la lliga femenina Endesa

El conjunt taronja ha superat el Girona per 87 a 74 i no ha necessitat la diferència de punts del partit de l'anada

Cristina Ouviña ha liderat les taronja cap a la victòria
Cristina Ouviña ha liderat les taronja cap a la victòria / Miguel Ángel Polo
Mónica Arnau
24 d'abril 2021 - 22:28

Per primera vegada en la seua curta historia, el València Basket jugarà la final de la lliga femenina Endesa. Les valencianes han superat el Girona en el partit de tornada de les semifinals per 87-73, com ja ho van fer a Fontajau dimecres.

Els dos equips han eixit molt concentrats, sobretot en defensa. Tant, que la primera cistella no ha arribat fins que ja havia passat un minut i mig de l’inici del partit. Les rotacions han sigut constants en els dos conjunts, perquè tant Rubén Burgos com Alfred Julbe han volgut que la intensitat defensiva no baixara.

En el segon quart, el Girona ha ofegat l’atac del València Basket i s’ha vist el primer avantatge (min 12, 16-21). Les valencianes han pecat de precipitació i Rubén Burgos ha hagut de fer entrar de nou l’equip titular, amb Cristina Ouviña i Rebecca Allen fent quasi tots els punts de l’equip taronja.  La primera part ha finalitzat amb un resultat de 33-38 a favor de les de Girona.

El València Basket ha recorregut a la paciència per a atacar la defensa de canvis plantejada per Girona. A les de Julbe han començat a entrar-lo els tirs de llarga distància i el marcador s’ha estirat fins als 10 punts (min. 26, 45-55). Un resultat que deixava el València Basket fora de la final.

L’expulsió de Julbe, decisiva

L’expulsió d’Alfred Julbe per doble tècnica ha trencat el partit. Les de Girona han baixat el ritme i el València Basket se n’ha aprofitat. A més, tot i que les taronja no han estat encertades en atac, els rebots ofensiu els han donat segones oportunitats i les de Burgos li han pegat la volta al partit (min. 31, 56-55).

El València Basket ha posat la velocitat de creuer i s’arribava a la màxima diferència de les locals, 75-67. Però el partit estava lluny de finalitzar, perquè el València Basket ha perdut tres balons seguits i el Girona s’ha tornat a acostar en el marcador (min. 27, 75-73).

Amb un temps mort, Rubén Burgos ha posat calma en l’equip i finalment el partit s’ha resolt a favor de les valencianes (87-74). El València Basket jugarà la seua primera final de la lliga femenina Endesa, la tercera d’aquesta temporada.