El València Basket, a la final de l’Eurocup (73-79)

El club taronja guanya l’Unics Kazan a Rússia i ara espera rival.

Sam Van Rossom ha sigut un dels millors del partit

El València Basket ja és un dels finalistes de l’Eurocup després de véncer l’Unics Kazan a Rússia per 73-79. Serà l’octava final europea del conjunt taronja, que ha participat en sis de l’Eurocup i dos de la Copa Saporta. El València ha sabut sobreposar-se al duríssim joc del russos, que encara no havien perdut al Basket Hall Arena de Kazan.

En un partit molt coral, l’equip entrenat per Jaume Ponsarnau ha trobat els punts necessaris per a no deixar escapar el partit en alguns jugadors, i en diferents moments del partit. El primer d’aquests protagonistes ha sigut Bojan Dubljevic. El pivot montenegrí ha anotat 10 punts en el primer quart del partit. Gràcies a les seues cistelles i als nervis de l’equip rus, el primer quart ha acabat amb un marcador de 16-23.

En el segon quart, el Kazan s’ha entonat i ha començat a jugar com acostuma: defensa al límit i, en atac, buscar permanentment a McCallum. L’equip taronja ha aguantat l’envit i els dos conjunts han enfilat el túnel dels vestidors amb 36-39 al lluminós.

Van Rossom, heroi del partit

Una antiesportiva a Dubljevic, que ha hagut d’abandonar la pista perquè ja tenia una falta tècnica, ha desestabilitzat el partit als inicis del tercer quart. El Kazan ha aconseguit empatar i fins i tot posar-se per davant en el partit, però un triple de Van Roosom ha donat ànims els de Ponsarnau.

L’últim quart, el base belga del València Basket va protagonitzar diverses accions seguides que posaren més diferència entre els dos equip (min. 38, 61-68). Els últims dos minuts, un parell de triples del Kazan posaven tota la carn a la graella però Will i Matt Thomas des de la línia de tirs lliures certificaren la victòria del València. L’equip taronja jugarà la final de l’Eurocup entre el 9 i el 15 d’abril i el seu rival eixirà de l’emparellament entre l’Alba Berlín i el Morabanc Andorra.