El València Basket evita la debacle contra el Madrid (78-86)

L'equip taronja ha arribat a la mitja part perdent per 25 punts i Jaume Ponsarnau ha sigut desqualificat en el tercer quart.

Marinkovic llança amb l’oposició de Llull
Marinkovic llança amb l’oposició de Llull / Miguel Ángel Polo

El València Basket ha perdut contra el Reial Madrid a la Fonteta per 78-86. De 82 enfrontaments entre els dos equips en la Lliga ACB, els valencians només n'han guanyat 25.

El primer quart del València Basket ha sigut horrible en totes les vessants del joc. El Madrid ha arribat a la Fonteta amb la lliçó ben apresa per a no repetir les errades de l’Eurolliga i els de Laso han començat molt prompte a marcar el ritme del partit. Amb Tavares manant en la pintura i Carroll en estat de gràcia, el València Basket no trobava com defendre els madrilenys i tampoc estaven encertats en atac. El parcial en contra començava a ser escandalós (min. 8, 4-28).

Sense Tavares, i amb una segona unitat comandada per Marinkovic, el conjunt taronja intentava la remuntada en el segon quart. Però amb eixe desavantatge inicial la missió era quasi impossible i la diferència s’estirava fins als 25 punts (25-50).

Ponsarnau, desqualificat

Dos tècniques quasi consecutives per protestar han deixat el València Basket sense el seu entrenador, Jaume Ponsarnau, que ha sigut desqualificat. L’equip taronja ha millorat en la pista amb Kalinic i Van Rossom, però la diferència que calia retallar era massa gran (min. 30, 55-70) i afrontaven l’últim quart amb un desavantatge de 15.

Labeyrie ha liderat la millora del conjunt taronja amb 14 punts en l’últim quart i posava el València a 6 punts dels madrilenys (min. 35, 71-77). Però el Madrid no ha perdut de vista el partit en cap moment. Tot i la retallada en el marcador, els jugadors taronja han entrat massa tard en el partit i la remuntada ha sigut impossible (78-86).