El València Basket guanya el Khimki i continua viu en la lluita pel top 8 (68-77)

L'equip taronja guanya la segona de les sis finals per a estar entre els huit millors de la competició.

Derrick Williams tracta de fer una esmaixada davant la intimidació d'un jugador del Khimki
Derrick Williams tracta de fer una esmaixada davant de la intimidació d'un jugador del Khimki / Yuri Kochetkov (Efe)
Paco Cerdán
19 de març 2021 - 20:33

El València Basket ha guanyat la segona de les sis finals que li queden en l'Eurolliga per a estar en el top 8. L'equip taronja no ha fallat en la visita al cuer, el Khimki, al qual ha vençut per 68-77, i se situa en desé lloc amb 16 victòries, les mateixes que el huité, el Zenit, que té un partit menys.

Sense cap tipus d’excusa, obligats a guanyar han eixit els taronja a Moscou. I amb aquesta mentalitat des d’un principi s’han avançat en el marcador. En els 4 minuts ja marcaven una diferència de 7 punts. Els russos han intentat retallar des de la línia de 3, però un entonat Derrick Williams, amb 9 punts, ha conduït l’equip en el primer quart. Al so de la primera botzina ja guanyaven per 10 el Khimki (17-27).

L’inici del segon quart ha sigut el moment d’enlairar-se. Gràcies al bon joc de Pradilla i San Emeterio, i a l’efectivitat en tirs de 2, els de Ponsarnau han posat una diferència de 16 punts en l'electrònic (19-35). Però l’equip s'ha relaxat uns minuts. El Khimki ha aprofitat el desorde en defensa  i de la mà del nord-americà Jordan Mickey ha arribat a acostar-se a 4 en l’últim minut del segon quart (21-15 era el parcial per al Khimki). El nerviosisme es feia palés per part del València Basket en aquests moments, que havia provocat moltes faltes i començava a perdre fiabilitat en atac. 38-44 al so de la botzina i amb la sensació d’haver desaprofitat una oportunitat per a donar tranquil·litat al partit.

Afortunadament el descans ha servit per a gelar el partit. Kalinic ha col·locat aquest tap demostrant que la intensitat defensiva anava a ser major en la segona part. La defensa i les imprecisions anotadores dels dos equips han mantingut el duel equilibrat. Només 11 punts a l'equador del tercer quart. A pesar de la facilitat de Williams per a matxucar la cistella, el València Basket no ha aconseguit augmentar l’escletxa en el marcador. El tercer quart ha acabat amb +3 per al conjunt taronja.

A falta de dos minuts, Van Rossom ha xafat malament i ha hagut d’eixir de la pista adolorit.

En l'últim quart, el València Basket ha eixit a rematar el partit. En dos minuts, 9 punts i han ampliat a 12 la diferència. Parcial de 3-13 a poc més de 6 minuts. El València Basket semblava que posava definitivament la directa. A l’equador, +13 per als de Ponsarnau, semblava un final de partit tranquil. Però dos triples a falta de 3 minuts, han reduït l’escletxa.  Amb un 14-2 de parcial, els russos s’han posat a 5 quan quedaven menys dos minuts. La serenitat de Kalinic des dels tirs lliures i un altre tap han posat la calma. Les mans dels taronja han deixat de tremolar en l’últim minut i han acabat per sentenciar. 68-77 per al València Basket, que continua viu en la lluita per a entrar en els play-offs. Segona final superada. Encara en queden 4 més.