El València Basket estrena amb victòria la defensa del títol de campió de l'EuroCup

Les de Rubén Burgos han guanyat per 59-67 el Kangoeroes belga

Rebecca Allen
Rebecca Allen va disputar els seus minuts amb València Basket després de jugar en els Jocs Olímpics i en la Women NBA / FIBA

El València Basket, actual campió de l'EuroCup, ha iniciat amb victòria la defensa del títol. Les de Rubén Burgos han guanyat per 59-67 el Kangoeroes belga, en partit corresponent al grup 1. Finalment les valencianes han aconseguit refer-se, després d'encallar-se en el tercer quart.

El València Basket ha anat a totes a l’inici del partit a l’Sporthal de Schalk, però les belgues no han volgut posar les coses fàcils a casa a les rivals. Amb una destacada Beckie Massey, que ha anotat 7 punts en cinc minuts de duel, s’acostaven a les de Rubén Burgos. En el final d’aquest temps ha disputat els primers minuts de la temporada amb l’equip taronja l’alera australiana, Rebecca Allen, última que s'ha incorporat a la plantilla després de jugar en els Jocs Olímpics i en la Women NBA. L'entrenador del València Basket ha canviat tot el cinc inicial en els últims instants del primer quart, que ha acabat amb 15-19.

Encara que als primers compassos del segon temps s’ha incrementat l’avantatge de les valencianes, les belgues han jugat amb intensitat, s’han mostrat molt combatives i no se n'han anat del partit en cap moment, i s'han posat a només dos punts del València Basket. L'alera Resimont ha pres el comandament anotador en les rivals de les taronja, però Ángela Salvadores i Bec Allen han parat la reacció local i han estirat el marcador. L'equip valencià se n'ha anat al descans amb el màxim avantatge fins a aquest moment del partit, amb resultat de 28-36.

El principi del tercer quart ha sigut molt dolent en l'equip taronja, amb un parcial de 8-1, amb errades en defensa i en atac i amb falta d'encert en els llançaments de tres. Fins a aquest moment de partit, cap cistella de les 10 llançades des dels 6 metres. Les rivals han empatat el duel a 39 i, fins i tot, Beckie Massey ha tornat a avançar l'equip local, fins a acabar aquest temps amb un resultat de 49-43.

Les valencianes han reaccionat a l'inici de l'últim quart, buscant una remuntada necessària. S'han posat a un punt de les rivals, que no deixaven d'imposar el seu joc dinàmic i aprofitaven la falta d'alternativa en atac de les visitants. Els triples de Bec Allen, inspirada en aquest temps final, han mantingut en el partit l'equip taronja, que s'ha avançat a quatre minuts del final. La pressió defensiva de l'equip taronja en els últims instants del duel ha permés la victòria del València Basket, per 59-67.