El València Basket encaixa la pitjor derrota de la seua història (93-61)

El Fenerbahçe ha deixat clar per què són les grans favorites per a guanyar l'Eurolliga

Cristina Ouviña protegeix la pilota davant la defensa de dues jugadores de Fener
Cristina Ouviña protegeix la pilota davant la defensa de dues jugadores del Fenerbahçe / FIBA

El València Basket va arribar a Istanbul amb la classificació a la butxaca i sense pràcticament cap opció de millorar la tercera posició que ara ocupen en el grup A. A més, s'havia preferit no arriscar i Alba Torrens i Marie Gullich s'havien quedat a València.

Massa condicionats per a plantar cara a un Fenerbahçe que suma onze jornades sense perdre. Les turques col·leccionen superestreles en la seua plantilla. Començant per Breanna Stewart, la millor pivot del món, ajudada per jugadores com la belga Emma Meesseman, l'alemanya Satou Sabally o les nord-americanes Kayla McBride i Courtney Vandersloot, que debutava aquesta jornada.

La primera part ha sigut una exhibició del campió turc. Intensitat defensiva, bona circulació de pilota i moltes jugadores inspirades. Al descans ja guanyaven per 22 punts. En el tercer quart, les valencianes han tret l'orgull i gràcies a la inspiració d'Ouviña i Salvadores han arribat a posar-se a dèsset punts. Però no era un partit per arriscar i amb les titulars a la banqueta, el desavantatge ha pujat fins al 93-61 final.

La derrota no té cap efecte en la classificació final del grup. Les valencianes tancaran la lliga regular, dimecres a la Fonteta, contra l'Olympiakos. Una victòria els permetrà assegurar la tercera posició del grup A i veure com acaba el grup B, on la igualtat és màxima per a conéixer amb quin rival hauran de mesurar-se en els quarts de final.