El València Basket doblega el Casademont Saragossa en un gran últim quart (89-71)

El rebot i l'encert final en el perímetre, les claus de la remuntada dels de Ponsarnau després del descans.

Abalde tracta de frenar una acció d'Alocén
Abalde tracta de frenar una acció d'Alocén / @ACB Photo (M. Pozo)

El València Basket està disposat a complir el primer objectiu d'aquesta nova competició de la Lliga Endesa. Després de la victòria contra el Saragossa, amb un gran últim període, ara només cal que l'equip taronja no abaixe el ritme en un escenari tan exigent com l'actual.

Durant el primer quart el València Basket manava en el marcador fins que ha anat perdent força i cedint terreny al seu rival, que finalment l'ha superat (15-20). Una de les claus del segon acte ha sigut l'encert des del perímetre en el segon quart dels aragonesos. Benzing, Alocén i Brussino han clavat alguns triples per a començar a trencar el partit. Això ha servit per a posar terra pel mig. La cistella semblava una piscina per als deixebles de Porfi Fisac. Per moments, fins i tot el Casademont Saragossa se n'ha anat fins a un +13 (30-43). Amb tot, una tímida reacció dels taronja ha servit perquè al descans la diferència quedara en la barrera psicològica dels 10 punts (35-45). Els punts d'Abalde, Dublejvic i Tobey han valgut per a mantindre en el partit l'equip valencià.

Després del descans el València Basket ha reaccionat. Dos triples de Van Rossom i Doornekamp han possibilitat que els de Ponsarnau s'acostaren al seu rival i han tornat a connectar-se en el xoc. Pressionar defensivament també ha ajudat a no perdre de vista els saragossans i l'encert en atac ha significat tornar a liderar el compromís (59-54).

Durant l'últim període els taronja han mantingut a ratlla tots els intents del Casademont Saragossa i han decantat el partit del seu costat, tot i el 67-67 en un moment donat. Mike Tobey, amb dobles figures, ha aportat punts i rebots determinants per al triomf final. El pivot americà ha mostrat la seua millor versió.

Dilluns, a les 18:30 hores, el plat fort i un partit motivador per al València Basket. S'enfrontarà al Reial Madrid, que està tocat després de la derrota contra San Pablo Burgos.