EUROCUP WOMEN

El València Basket disputarà la primera final a 4 de la seua història

L'equip taronja lluitarà per convertir-se en campió de l'Eurocup Women, després de véncer en quarts de final l'ESBVA Lilla Métropole, per 81-67.

València Basket es classifica per a la primera final a 4 de la seua història
El València Basket es classifica per a la primera final a 4 de la seua història

Davant de 500 aficionats taronja a la Fonteta, el València Basket s'ha classificat per a la primera final a 4 de la seua història i lluitarà pel títol de l'Eurocup Women, entre el 9 i l'11 d'abril. Les valencianes han aconseguir l'objectiu, en véncer en quarts de final l'ESBVA Lilla Métropole, per 81-67.

L'inici del primer temps ha estat marcat per l'escassa anotació. Les valencianes han dominat, però, en el marcador, gràcies a la seua defensa, amb un parcial de 13-4 a dos minuts del final d'aquest quart. Ha sigut el moment en què han reaccionat les franceses, amb les cistelles de Gomis, acostant-se al marcador i incorporant en la direcció la seua base i principal amenaça de l'equip, Berkani. Així i tot, l'actuació de Queralt Casas ha fet que la situació no anara a més i el quart ha acabat amb 15-9. En el segon temps s'ha incrementat la dinàmica anotadora de les valencianes, que han vist l'ESBVA estancar-se durant més de sis minuts. Amb els triples d'unes destacades Rebecca Allen i Queralt Cases i Laura Gil recuperada de la forta caiguda de dimarts, han doblat l'equip francés en puntuació, fins a arribar al descans amb un 41-22.

Cistella de la jugadora del València Basket, Laura Gil

El tercer quart ha sigut el de l'inici de la reacció de l'ESBVA, amb les cistelles de la valenciana Ygueravide, així com Peters i Djaldi-Tabdi. El conjunt francés ha retallat els 19 punts del descans fins als 7 i aquest temps ha conclòs amb marcador de 57 a 50. L'inici de l'últim temps ha sigut el de perill per a les valencianes, que han vist fer al Lilla, amb confiança, tres triples consecutius i el València Basket, tocat anímicament, s'ha posat a només un punt. Moment en què el tècnic Rubén Burgos ha parat el joc i la represa ha vingut amb reacció taronja, amb Trahan-Davis, Queralt Casas i Laura Gil, que han recuperat la distància. L'encert de Rebecca Allen des del tir de tres ha donat la victòria valenciana per 81-67.