El València Basket fa els deures a Santiago de Compostel·la

L'equip taronja ha guanyat còmodament l'Obradoiro (75-97) i puja fins al sisé lloc de la Lliga ACB

Chris Jones, en una acció ofensiva
Chris Jones, en una acció ofensiva / València Basket

El València Basket ha tingut un dels partits més plàcids de la temporada en la visita a l'Obradoiro, un dels equips amb una dinàmica més negativa en la Lliga ACB. L'equip taronja ha derrotat còmodament els gallecs per 75-97, gràcies en bona part a l'encert per damunt del 50% en els llançaments de tres punts.

L'equip d'Àlex Mumbrú ha portat la iniciativa des del xiulit inicial i a poc a poc ha anat escapant-se en el marcador, per a desesperació de l'equip local. Els taronja han tingut un màxim avantatge de 13 punts en la primera part (30-43), però la reacció gallega ha retallat distàncies fins a un preocupant 40-46. Un triple de Jones sobre la botzina ha tornat a donar aire als valencians en el descans (40-49).

L'únic mal moment taronja del duel ha arribat en l'inici de la represa. Un parcial de 10-4 ha ajustat el marcador (50-53), però els triples d'Ojeleye i Davies han tornat a portar la clama. L'equip de Mumbrú ha despertat a temps i ja no ha donat opció a l'Obradoiro de tornar al partit. Chris Jones, amb 22 punts, ha sigut el millor jugador dels valencians, ben secundat per Brandon Davies i Xabi López-Arostegui.

Aquest triomf, unit a la derrota del Tenerife contra el Reial Madrid, permet als taronja pujar fins al sisé lloc de la Lliga ACB, empatat amb l'UCAM Múrcia en el cinqué. El pròxim repte serà ni més ni menys que el Fenerbahçe en terres turques, en una nova jornada de l'Eurolliga.