El València Basket fa els deures però acaba segon en la lliga regular

L'equip de Rubén Burgos es veurà les cares en quarts dels play-offs amb l'Ensino Lugo.

La taronja Anna Gómez fa una entrada a canasta
La taronja Anna Gómez fa una entrada a cistella / València Basket

A la Fonteta s'han enfrontat dos equips que lluitaven amb un objectiu diferent. Les valencianes necessitaven la victòria per a aspirar a acabar la fase regular liderant la classificació, sempre amb el permís del Perfumerías Avenida que visitava l'Spar Girona. Per part de l'IDK Euskotren, en joc estava la possibilitat d'acabar en huité lloc i disputar el play-off. Finalment, s'ha imposat la lògica i el conjunt taronja ha guanyat per 81 a 68. Però no ha sigut fàcil.

La primera part ha estat marcada per la gran igualtat dels dos equips. Cada cistella era contestada amb la mateixa moneda per part del rival, encara que una ratxa positiva ha permés l'equip guipuscoà posar-se amb un avantatge de sis punts gràcies a l'anotadora del conjunt visitant, Coulibaly, que s'ha encarregat de liderar els atacs de les seues. Però tres triples consecutius de les taronja han aconseguit tornar les coses al seu lloc i posar-les un punt per davant. Una cistella d'Eraunzetamurgil en l'últim moment ha fet que el marcador del primer quart s'haja saldat amb un ajustadíssim 19 a 20.

En el segon quart, la mateixa tònica: els dos equips jugant amb rapidesa i encertant els tirs. En aquest temps, el València Basket ha aconseguit estar 4 punts per dalt encara que les d'Azu Muguruza s'han resistit i un triple de Cousins ha enviat els dos equips al vestidor amb el 35 a 36 en l'electrònic.

L'equip taronja resol en el tercer quart

El pas pel vestidor li ha anat bé al conjunt de Rubén Burgos, que en el tercer quart ha començat a furtar balons i a aprofitar els atacs per a aconseguir una renda important en el marcador. A pesar del gran esforç, el conjunt donostiarra no s'ha rendit en cap moment i ha continuat presentant batalla. Però les segones opcions han sigut favorables a les taronja, que amb el 56 a 47 del tercer quart han posat de manifest la seua intenció d'assegurar la victòria. En l'últim quart, s'ha confirmat la reacció imparable de les de Rubén Burgos, davant de la qual el contrincant no ha pogut fer res. Al final han sigut 13 els punts favorables que han separat els dos equips. Cap d'ells han aconseguit l'objectiu inicial, ja que el Perfumerías ha guanyat el Girona per 67 a 74 i es proclama campió de la lliga regular i l'IDK Euskotren es queda fora del play-off. El rival de les valencianes en els quarts de final serà l'Ensino Lugo i el primer partit es disputarà dimecres.