El València Basket desperta a temps a Vitòria (71-78)

L'equip taronja s'ha retrobat amb el triomf tres partits després i recupera el quart lloc en la Lliga

Xabi López Arostegui, en una acció del partit
Xabi López Arostegui, en una acció del partit / L. Rico (Efe)

El València Basket afrontava el tercer partit consecutiu fora de casa després que les dues anteriors acabaren en derrota. I l'equip taronja ha aconseguit revertir la situació al Buesa Arena contra el Baskonia, al qual ha guanyat per 71 a 78, en un partit en què ha tornat a jugar Van Rossom.

El València Basket ha jugat l’encontre amb Hanlan de titular i tres homes alts d’inici —Tobey, Laberye i Rivero—, perquè Baskonia tenia carència d’interiors. Una aposta que li ha eixit bé a Peñarroya, ja que els taronja s’han posat per davant (11-20, minut 10).

A l’inici del segon quart, Baskònia ha continuat sense veure anella i dos triples de Dubljevic han posat la màxima diferencia en el marcador (14-34, min. 13). Però els de Spahija han començat a millorar en efectivitat per a retallar. La primera part ha finalitzat amb 11 punts d’avantatge del València Basket (34-45).

Intercanvi de cistelles en l’inici del tercer quart, fins que el Baskonia s’ha aprofitat de diverses errades del València Basket en atac. Amb un parcial de 12 a 0, els bascos han aconseguit capgirar el marcador (58-56, min. 30).

En un últim quart molt igualat, López Arostegui, que ha acabat el partit amb 20 punts, i Rivero han aparegut per a posar un poc d’inspiració en un València Basket que no trobava l’anella. Això, sumat a les males decisions en els últims atacs de Baskonia han donat el triomf als de Joan Peñarroya per 71-78. Un resultat que, a més, serveix perquè els valencians tinguen l’average a favor seu.