El València Basket es desfà del Maccabi sobre la botzina (82-80)

Els taronja, amb un balanç de sis victòries i tres derrotes, segellen el millor inici en l'Eurolliga.

Derrick Williams celebra una cistella
Derrick Williams celebra una cistella / Miguel Ángel Polo (Efe)

El València Basket ha segellat el millor inici de la seua història en l'Eurolliga, després de guanyar el Maccabi de Tel-Aviv per 82-80 a la Fonteta, en un partit boig, ple d'alternatives i amb avantatges curts, que s'ha decidit pràcticament sobre la botzina, amb una safata de Sam Van Rossom a dos segons del final.

El València Basket ha eixit concentrat a la pista des del primer segon i ha anat sempre per davant en el marcador. De fet, en l'equador del primer quart els taronja han gaudit d'una renda de set punts (14-7). Les pèrdues i les males decisions en atac han permés als israelians acostar-se i s'ha arribat al final del primer període amb un 19-17, després d'un triple de Wilbekin sobre la botzina.

El decorat no ha canviat en el segon quart i el València Basket ha tornat a estirar el marcador (23-17), però el Maccabi, liderat per Wilbekin, ha arribat a posar-se per davant (25-26) amb un parcial de 2-9. Els taronja no han abaixat els braços i, gràcies a un inspirat Prepelic (12 punts en la primera part), han aconseguit donar-li la volta: 43-37 en el descans.

En la represa, els valencians han eixit bloquejats en atac i només han anotat quatre punts en els primers sis minuts i mig. Això ha propiciat que els israelians s'hagen tornat a posar per davant (47-50). Dos triples de Prepelic han donat aire als taronja (53-54) i un intercanvi de cistelles ha deixat l'electrònic en 58-59 al final del tercer quart.

Un bon inici de període ha donat una renda de sis punts al València Basket (66-60), però un nou bloqueig ofensiu (tres minuts sense anotar) i dos triples dels israelians han tornat a donar avantatge als visitants (66-69). Williams ha trencat la sequera amb una cistella després de capturar el seu propi rebot, però l'encert des de més enllà dels 6,75, amb Wilbekin al capdavant, li ha donat al Maccabi la màxima renda del partit (70-77) a falta de poc més de dos minuts. Els tirs lliures han permés als taronja retallar distàncies (77-79) a menys d'un minut del final, i un triple de Williams ha deixat el marcador empatat (80-80) a falta de sis segons. I una recuperació de Dubljevic en la jugada següent ha permés a Van Rossom fer una safata per a segellar el triomf.