El València Basket no es deixa sorprendre en l'EuroCup i estarà en quarts

Els de Joan Peñarroya s'imposen amb autoritat als alemanys (98-80) i jugaran contra el Boulogne-Levallois en quarts de final

VALENCIA BASKET / HAMBURG TOWERS
El taronja Jasiel Rivero, en una acció davant d'Eddy Edigin / Miguel Ángel Polo
20 d'abril 2022 - 22:37

El València Basket no ha deixat lloc a la sorpresa. Només en el primer quart, amb molta efectivitat dels alemanys, els han posat en dificultats (19-22). El domini en el rebot i la superioritat ofensiva en la pintura, amb Jasiel Rivero (21 punts) i Bojan Dubljevic (15), han sigut prou perquè els de Joan Peñarroya només patiren en l'inici. Fins i tot, els taulellers, en els dos últims quarts (45 punts), se n'han anat fins als cent punts (98-80).

L'Hamburg Towers ha sorprés el València Basket en l'inici del partit. Els alemanys han portat el partit per la via de l'intercanvi de cistelles i la velocitat. Maik Kotsar, amb set punts, ha sigut el millor dels visitants. El València Basket, amb Xabi López-Arostegui i Jasiel Rivero, ha diluït la sorpresa dels alemanys (19-22).

Un triple de Josep Puerto ha suposat el primer empat (22-22) i Bojan Dubljevic, colossal en la pintura (sis rebots en només set minuts, i set punts), ha començat a donar els primers avantatges (31-30, minut 15). Però l'aportació de Jaylor Browm (13 punts) i Caleb Homsley (9), han tornat a posar els taulellers per darrere.

Víctor Claver ha aparegut en els últims compassos de la primera part. Un triple i un llançament de dos amb falta (Jasiel +2) consecutius han fet que el València Basket òbriga el màxim avantatge fins a aquest instant (44-37). L'efectivitat alemanya ha minvat, i la superioritat del València en el rebot (21 per 12) ha permés la màxima diferència al descans (48-41).

Consolida l'avantatge

A l'eixida del vestidor, la mateixa dinàmica. Fins i tot, el València Basket supera la tanca dels deu punts d'avantatge. L'Hamburg, més cansat i menys efectiu, s'ha acabat de diluir. Només Kotsar (19 punts, minut 28), mantenia l'equip de l'espanyol Pedro Calles; el domini del rebot (onze rebots més), i l'aportació coral de molts jugadors, com ara Josep Puerto (8 punts) i els màxims anotadors, Rivero (14) i Dubljevic (11).

En l'últim quart la cosa no ha canviat. Els de Joan Peñarroya han mantingut distàncies i, fins i tot, han arribat a dènou punts d'avantatge, amb els primers punts de Sam Van Rossom (set punts, dos rebots i tres assistències), que va agafant aire. Al remat, exhibició final, amb triple final del jove Millán Jiménez, per a fregar el centenar de punts i els díhuit punts d'avantatge (98-80).

El València Basket s'enfrontarà en els quarts de final de l'European Cup al Boulogne-Levallois Metropolitans 92, que s'ha desfet del Reyer Venècia (87-66). L'eliminatòria, a partit únic, es jugarà a la Fonteta.

També et pot interessar

stats