El València Basket, campiones de Lliga

L'equip taronja s'ha imposat 69-81 i suma el quart títol en el seu palmarés

Les jugadores del València Basket celebren el títol de Lliga
Les jugadores del València Basket celebren el títol de Lliga / Twitter: @Raquel_Tamarit

La tercera és la bona: el València Basket guanya el primer títol de Lliga de la seua història. Després de perdre la final en les últimes dues temporades contra el Perfumerías Avenida, l'equip de Rubén Burgos ha superat l'eliminatòria per la via ràpida.

Aquest títol, a més, assegura una plaça de classificació directa per a la pròxima Eurolliga. Els 600 quilòmetres que separen Salamanca de València no han sigut excusa per a l'afició taronja, que s'ha fet sentir en un pavelló ple d'aficionats del Perfumerías.

Les taronja van guanyar el primer partit a la Fonteta després d'una excel·lent primera part i aquest diumenge, al pavelló de Würzburg de Salamanca, el València Basket ha sabut reaccionar a un bon inici de l'equip local.

Quart títol de la secció femenina

El títol aconseguit hui a Salamanca suposa el primer de Lliga i el quart en la breu història de la secció femenina del València Basket. El primer, al contrari que la majoria de clubs, el va guanyar a Europa. Fa poc més de dos anys, va alçar el títol de l'Eurocup Women contra el Reyer Venècia (81-82) a Szekszárd (Hongria).

Uns mesos després, al setembre, va proclamar-se campió de la Supercopa de la Lliga, que es va disputar a Tenerife. Les taronja van passar per damunt d'un Perfumerías Avenida minvat per les baixes (81-63). L'últim títol va arribar també el 2021, a l'octubre, contra les campiones de l'Eurolliga, el Iekaterinburg (75-68), quan va guanyar la Supercopa d'Europa a la Fonteta.

També et pot interessar

stats