El València Basket confirma la quarta plaça a la pista del Saragossa (89-91)

El conjunt taronja ha aconseguit el triomf després d'anar per darrere en el marcador durant quasi tot el partit.

Guillem Vives i Will Thomas, els millors del conjunt taronja
Guillem Vives i Will Thomas, els millors del conjunt taronja / Javier Belver (Efe)

El València Basket suma una victòria més en la difícil pista del Tecnyconta Saragossa. La quinta victòria en els sis últims partits i la que assegura encara més la quarta plaça en la classificació. Però els de Porfirio Fisac no els han posat les coses fàcils. Sense Sergi Garcia, cedit al Baxi Manresa, i amb les baixes d'Alberto Abalde, operat d'un dit, i Antoine Diot, amb una sobrecàrrega; Jaume Ponsarnau ha hagut de convocar el jugador del planter Josep Puerto.

L'inici de partit del Tecnyconta ha sigut elèctric. Els de Saragossa s'han aplicat en defensa i això els ha permés córrer. Els jugadors de la pintura semblaven imparables i Okoye castigava la cistella del València des de l'exterior. Els de Ponsarnau han aconseguit refer-se d'este gran inici del conjunt de Fisac i al final del primer quart la diferència s'acurtava –minut 10: 23-21.

Guillem Vives i Joan Sastre mantenien el conjunt taronja dins del partit perquè el Tecnyconta no abaixava el ritme anotador. Amb un triple sobre la botzina, Okoye deixava un 52 a 48 en el marcador al final del segon quart.

El descans no li ha sentat be al València. Un parcial de 10 a 0 feia augmentar la diferència fins a 14 punts, –minut 23, 64-48–. Van Rossom i Dubljevic no estaven inspirats i l'equip trobava a faltar les seues aportacions. Però la banqueta dels valencians es llarga i amb experiència en moments difícils. Amb un gran esforç defensiu i l'encert d'homes com Guillem Vives i Will Thomas, el partit tornava a posar-se de cara i, fins i tot, el València s'avançava en el marcador per primera vegada en el partit, 70-71 al minut 30.

Fisac, expulsat per doble tècnica

Durant l'últim quart el partit ha embogit. Porfirio Fisac ha acabat expulsat per doble tècnica. El València ha aconseguit una renda de quatre punts quan faltaven quatre minuts, però Guillem Vives també va veure una tècnica. A pesar d'això, els de Ponsarnau ja tenen experiència a aguantar la pressió en els moments finals. I encara que el Saragossa ho ha intentat fins a l'últim moment, amb un triple d'Okoye dos segons abans del final, el partit ha sigut finalment per al valencians (89-91).