El València Basket compleix i guanya amb dificultats (56-58)

L'11-29 del primer quart, la clau per a la victòria final que li permetrà resoldre l'eliminatòria diumenge a la Fonteta (19 hores)

Raquel Carrera, amb 12 punts ha sigut juntament amb Marie Gullich i Leticia Romero, les tres màximes anotadores de València Basket / Juan Pelegrin
20 d'abril 2023 - 22:34

El València Basket, amb dificultats al final, ha sumat el primer triomf en el play-off pel títol a la pista de Movistar Estudiantes (56-58) i diumenge podrà resoldre l'eliminatòria a la Fonteta (19 hores). Els huit punts d'avantatge en el primer quart (11-19), ha sigut clau per a la victòria final. La gran actuació i efectivitat de Marie Gullich (només ha errat un tir de camp en tot el partit), més l'aportació ofensiva de Leticia Romero i Raquel Carrera (entre totes tres han fet 36 dels 58 punts del seu equip) han mantingut les taulelleres sempre per davant en el marcador.

Inici arrossegador de València Basket. Un triple de Lauren Cox, sis punts de Raquel Carrera i una gran defensa (+9) i temps mort. Quatre minuts ha tardat Estudiantes a sumar els primers punts. L'efectivitat de les de Rubén ha baixat, i les madrilenyes han reduït la distància a dos punts (11-13). Dues cistelles de Leti Romero i Alba Torrens li ha permés arribar al final del primer quart amb quasi el màxim avantatge (més huit 11-19).

Encert en el triple

Un triple de Lauren Cox ha permés la màxima diferència taulellera en el partit (16-26) al cap de tres minuts del segon quart. Les de Rubén Burgos han pogut controlar l'Estudiantes, llevat de Billie Massey, amb números extraordinaris (11 punts i 3 rebots) en els 15 primers minuts de partit. Un 50% per cent d'encert en el llançament de tres, la clau (5 de 10), amb Leticia Romero (2), Lauren Cox (29) i Alba Torrens (1). Cal destacar Marie Gullich, amb un cent per cent d'efectivitat (8 punts, amb tres de tres en tirs de dos i tirs lliures). Al descans, avantatge de set punts (27-34).

El tercer i el quart quarts han sigut per a les madrilenyes, encoratjades pel públic del Magariños i amb la pivot Billie Massey, MVP del partit amb 26 de valoració (22 punts i 10 rebots), com a jugadora referència i artífex que l'Estudiantes haja arribat als últims minuts amb opcions. Un tir lliure de Cristina Ouviña ha posat el 56-58 quan faltaven 32 segons. Un intent errat de tres punts de Nadia Fingall ha sigut l'última opció per a les locals. Al remat, victòria taulellera i a concretar l'eliminatòria diumenge a la Fonteta.