El València Basket no compareix a Maloste (84-64)

Les taronja han patit la primera derrota en la Lliga Femenina Endesa en un mal partit de tot l'equip

Rebecca Allen, en una acció del partit
Rebecca Allen, en una acció del partit / Twitter: @GKesb

El València Basket ha patit una derrota dolorosa en la quarta jornada de la Lliga Femenina Endesa, la primera en aquesta competició. L'equip taronja ha caigut de manera clara contra el Gernika (84-64), en un mal partit de les jugadores de Rubén Burgos, que mai han pogut igualar la intensitat de les basques.

El duel ha començat amb un parcial de 8-0 per a l'equip local, que ha eixit molt més concentrat que les taronja. Rubén Burgos ha parat el partit i a poc a poc el seu equip s'ha anat despertant. De fet, fins i tot s'ha arribat a situar davant en el marcador amb un 2+1 de Marie Gulich (17-19), però dos tirs lliures del Gernika han deixat un empat a 19 a la fi del primer quart. Ha sigut només un miratge, perquè en l'inici del segon període les basques han tornat a escapar-se (38-26). La tímida reacció taronja ha deixat la renda local en huit punts en el descans (46-38).

La segona part ha començat amb un triple de Raquel Carrera, que feia somiar amb la remuntada. Però un parcial posterior d'11-0 ha acabat amb qualsevol esperança de capgirar el marcador (57-41). L'avantatge ha arribat a ser de 20 punts per a les locals, contra un València Basket impotent, que no ha mostrat cap capacitat de reacció.

Aquesta entropessada deixa l'equip taronja amb tres victòries i una derrota en quatre jornades de Lliga. Els pròxims compromisos de les de Rubén Burgos seran a la Fonteta: dimecres, contra el Sepsi romanés en l'Eurolliga, i dissabte, contra el Sedis Bàsquet en la Lliga.