EUROCUP WOMEN

El València Basket, classificat per als quarts de final de l'Eurocup Women

L'equip taronja guanya per 80-57 el Miskolc d'Hongria en el partit de huitens de final disputat a la Fonteta, i dijous s'enfrontarà en quarts a l'ESBVA francés.

El València Basket es classifica per als quarts de final de l'Eurocup Women
El València Basket es classifica per als quarts de final de l'Eurocup Women / Miguel Ángel Polo (València Basket)

A la Fonteta, el València Basket s'ha classificat per als quarts de final de l'Eurocup Women en véncer de forma contundent en el partit de huitens contra el Miskolc d'Hongria, per 80-57. Les valencianes s'enfrontaran dijous a l'ESBVA francés, que ha vençut per 69-62 l'Spartak de Moscou, en el partit que ha obert la competició al pavelló valencià. Les de Rubén Burgos han aconseguit així classificar-se per segona vegada per als quarts de final de la competició, que l'any passat va quedar suspesa per la Covid-19, i que les situa com a favorites al títol.

Moment del duel entre el València Basket i el Miskolc d'Hongría a la Fonteta

Les valencianes han imposat un ritme frenètic i s'han mostrat superiors al rival des de l'inici en atac i rebot. S'han trobat davant amb la referència al Miskolc, la pivot Hayes, que liderava un equip que tractava d'agafar-se al marcador. Aquest primer quart ha acabat amb 21-10.

En el segon temps, el València Basket ha abaixat la pressió, cosa que han aprofitat les hongareses per a acostar-se a l'equip local, i s'han posat a només 3 punts de les valencianes quan faltaven 3 minuts per a acabar el quart. El conjunt taronja ha tornat a estirar el marcador, però no ha aconseguit la renda desitjada i els dos equips se n'han anat al descans amb resultat de 36-30.

A la represa, les valencianes no han tingut fàcil incrementar l'avantatge i han vist penalitzades les seues errades, que ha aprofitat el Miskolc, que s'ha posat a 2 en el marcador. Les hongareses no culminaven les remuntades i les locals, conscients de la importància del duel, han reaccionat. Amb la direcció de la base taronja Ana Gómez, en lluita amb la del Miskolc, Medgyessy, s'han distanciat. Avantatge de més 13 en acabar el tercer quart: 55-42.

Llançament de la jugadora del València Basket, Rebecca Allen

L'últim temps el València Basket ha pressionat en defensa, i els triples de Leticia Romero i Rebecca Allen posaven la maquinària de les valencianes a ple rendiment, encara que la dura caiguda de Laura Gil ha emmudit la Fonteta. La jugadora s'ha recuperat del colp i s'ha retirat a la banqueta taronja, que veia situar-se l'equip 20 punts per davant a 3 minuts del final.

Amb un resultat de 80-57 ha acabat el duel, que han pogut presenciar 400 espectadors, el major aforament al recinte de la Fonteta des que va començar la pandèmia de Covid-19. Això, després que la Conselleria de Sanitat aprovà la sol·licitud del València Basket per a ampliar de 150 a 400 persones el públic que poguera presenciar els partits de huitens i quarts de final de l'Eurocup Women al pavelló valencià.