El València Basket certifica el segon lloc

L'equip taronja guanya l'Araski 75-61 i tindrà el factor pista a favor en unes hipotètiques semifinals contra l'Uni Girona

Raquel Carrera, en una acció del partit
Raquel Carrera, en una acció del partit / Ivan Terron

El València Basket ha assegurat el segon lloc en la fase regular de la Lliga Femenina en guanyar l'Araski 75-61 en l'última jornada de la competició. L'equip taronja, que ha arribat a perdre de 17 punts en el segon quart, ha culminat la remuntada en una gran segona part. L'altra gran notícia del partit ha sigut la tornada a les pistes de Raquel Carrera, que ha aportat set punts i dos rebots.

El València Basket ha eixit adormit al partit i l'Araski ha aprofitat aquesta circumstància per a escapar-se en el marcador en els primers minuts (4-14), en el moment en què ha entrat Raquel Carrera a pista, quatre mesos i mig després de la greu lesió que va patir al menisc. Tot i la millora en atac, les visitants guanyaven 16-25 a la fi del primer període. Però el pitjor encara estava per vindre, quan faltaven set minuts i mig per al descans, les basques guanyaven de 17 (16-33). La reacció taronja, amb un parcial de (19-5) ha reconduït la situació per a deixar el marcador en 35-38 abans del pas pels vestidors.

Dos triples d'Itziar Germán i Leticia Romero han culminat la remuntada només començar el tercer quart (41-38), i tot i que l'Araski no s'ha rendit, l'equip de Rubén Burgos ja no ha tornat a cedir la iniciativa. El València Basket ha arribat a tindre una màxima de 20 punts (72-52), però les basques han maquillat el resultat fins al 77-61 final. El rival en els quarts de final del play-off pel títol serà l'Estudiantes, que ara mateix ocupa el seté lloc, o el Gernika, que encara té un partit pendent i pot assolir la setena plaça si guanya el partit que li queda pendent contra l'Uni Girona.