El València Basket certifica la presència en la Copa de la Reina

L'equip de Rubén Burgos s'ha imposat a l'Araski a la Fonteta (74-35)

Marie Güllich disputa una pilota amb dues jugadores de l'equip vitorià
Marie Güllich disputa una pilota amb dues jugadores de l'equip vitorià / València Basket

El València Basket ha certificat la presència en la Copa de la Reina, que es disputarà al març a Huelva, en guanyar el partit de la dotzena jornada contra l'Araski vitorià per 74-35.

Les taronja s'uneixen així al Perfumerías Avenida i al Casademont Saragossa, que havien certificat prèviament la presència en la competició del KO, a la qual accedeixen les huit primeres classificades de la Lliga Femenina al final de la primera volta.

Quan falten tres jornades per a l'equador de la fase regular, el València Basket ha aconseguit deu victòries i dues derrotes, mentre que el nové classificat, que fins a l'inici de la jornada era el mateix Araski, només ha fet cinc victòries.

L'equip valencià encara no ha guanyat la Copa de la Reina, malgrat haver guanyat ja una Lliga Femenina, dues Supercopes, una EuroCup Femenina i una Supercopa europea. En la campanya 2020-2021, l'equip de Rubén Burgos es va quedar a un partit de guanyar-la, perquè va caure en la final (72-62) contra el Girona, mentre que en els dos anys següents no va ser capaç de repetir final.

L'actual campió de la Copa de la Reina és el Saragossa, que va derrotar per 55-51 el Perfumerías Avenida la temporada passada, com a amfitrió, mentre que el 2022 va ser l'equip de Salamanca el que es va emportar el trofeu, en guanyar en la final al Girona per 74-69.