El València Basket certifica la classificació per a la Copa del Rei (101-85)

L’equip taronja ha superat amb claredat el Gran Canària i ha sumat el sisé triomf seguit a la Lliga.

Sam Van Rossom, en una acció del partit
Sam Van Rossom, en una acció del partit / Miguel Ángel Polo

El València Basket ha guanyat 101-85 el Gran Canària a la Fonteta i ha deixat certificada la classificació per a la Copa del Rei de Madrid. L’equip taronja, que ha tingut la baixa d’última hora de Bojan Dubljevic, ha oferit un joc molt coral, i fins a sis jugadors han fet almenys 10 punts, i ha sumat la sisena victòria seguida en la Lliga ACB.

El partit ha començat amb igualtat màxima en el marcador fins que Sam Van Rossom ha tret la vareta màgica i ha començat a repartir assistències (10 en tot el partit) per a liderar un parcial de 13-0 que ha obert la primera escletxa en el marcador (25-12). L’equip taronja ha mantingut l’encert anotador en el segon quart, però el Gran Canària no ha abaixat els braços i fins i tot ha aconseguit reduir la diferència per davall dels 10 punts, però un triple sobre la botzina de Jospe Puerto ha permés els valencians anar-se’n al descans amb un 56-45.

En la represa, els canaris han apujat la intensitat en defensa i han tornat a apropar-se en el marcador, però novament la irrupció de Van Rossom ha tornat a ampliar l’avantatge taronja (74-62). El València Basket ja no s’ha deixat sorprendre i en l’últim quart ha gaudit de la màxima del partit (+18) contra un Gran Canària que ja donava el duel per perdut i que només ha pogut maquillar el resultat.

Pocs minuts abans de l’inici, el club ha anunciat que un jugador de la plantilla ha donat positiu en les proves de coronavirus prèvies al partit. El València Basket ha explicat que l’afectat es troba bé, aïllat a sa casa i que se li farà un test de suport per a confirmar-ho, però no ha fet públic el nom per petició de l’afectat. Això ha permés la convocatòria del jugador del planter Guillem Ferrando, que ha disputat alguns minuts. Dilluns, nova cita en la Lliga ACB, en aquest cas el partit ajornat de la jornada 11 contra el Joventut de Badalona.