El València Basket certifica la classificació per als play-offs pel títol

L'equip taronja ha derrotat 97-79 el Fuenlabrada i lluitarà per guanyar la Lliga ACB per setzena temporada seguida

Sam Van Rossom fa un llançament a cistella
Sam van Rossom fa un llançament a cistella / Miguel Ángel Polo

El València Basket ha assegurat la presència en els play-offs pel títol de l'ACB en guanyar 97-79 el Fuenlabrada a la Fonteta. D'aquesta manera, l'equip taronja lluitarà per guanyar la Lliga per setzena temporada consecutiva.Tot i el resultat final, el partit no ha sigut tan còmode i no s'ha decidit fins a l'equador de l'últim període. Siga com siga, la victòria és fonamental en la batalla per ser cap de sèrie en l'eliminatòria de quarts de final.

El Fuenlabarada s'ha avançat en el marcador, però l'aparició en atac del canadenc Oliver Hanlan, autor de 9 punts en el primer quart, ha permés l'equip taronja redreçar el rumb (27-22). La millora en defensa dels madrilenys ha estretit el marcador (27-25), però l'entrada de Van Rossom, molt encertat des del triple i en la direcció del joc, ha donat els locals la màxima diferència en el partit (41-31), que s'ha reduït a huit abans del pas pels vestidors (47-39).

En la represa, el conjunt visitant ha retallat l'avantatge taronja fins als quatre punts, però l'encert des de la línia de tres ha restituït el domini local (68-53). Però dos triples en els instants finals del tercer quart han deixat amb vida el Fuenlabarada (73-64). En l'últim període els madrilenys s'han tornat a situar a només cinc punts, però Van Rossom i Xabi López Arostegui, autors de 16 i 18 punts respectivament, s'han encarregat de deixar la renda per sobre dels deu punts. Un parcial de 15-1 a falta de poc més de tres minuts ha acabat de sentenciar el partit per al València Basket.