El València Basket cau per un punt contra el FC Barcelona

Per un punt perd contra el FC Barcelona i finaliza en quart lloc la Lliga Regular després d'un tap de Hanga a Dubi.

El jugador del València Basket, Fernando San Emeterio, tracta de vèncer l'oposició d'Adam Hanga, del Barcelona Lassa / EFE (Kai Försterling)

Un tap de Hanga a Dubi ha afavorit la derrota del València Basket contra el FC. Barcelona. Un marcador de 70 a 71 que deixa els homes de Txus Vidorreta quarts en la classificació de la Lliga Regular de la Lliga Endesa i el conjunt blaugrana tercer.

El partit ha començat amb una exhibició del conjunt taronja en atac i defensa que ha deixat el conjunt català amb només 14 punts anotats. En el segon quart, els triples d'Abalde mantenien la superioritat dels valencians que, tot i això, han arribat al descans amb un marcador més ajustat però encara favorable (36-34).

Després, el pas pels vestidors i les molèsties d'Erick Green, que l'han obligat a quedar-se a la banqueta per precaució amb una sobrecàrrega en els isquiotibials, ha descentrat una miqueta el conjunt taronja que ha comés massa pèrdues de baló. Fins i tot, el tècnic Txus Vidorreta s'ha queixat d'unes decisions arbitrals que han alentit el ritme de partit que volia imprimir  el València Basket.

Tot i això, un 6-0 d'inici favorable als taronja permetia que el marcador tornara a reflectir un avantatge favorable als valencians. Però des de la línia de 3, Koponen i Moerman han capgirat l'electrònic i per primera vegada s'ha posat per davant el Barcleona.

En aquest moment han arribat les decisions arbitrals discutides per Vidorreta. El públic ha donat suport el seu equip i el València Basket ha afrontat l'últim quart amb un avantatge de 52 a 47.

Dos cistellles de Buva encara han augmentat la diferència a nou punts, però un parcial de 2 a 13 ha pegat la volta al partit a favor dels visitants.

Els últims segons han sigut espectaculars pe als aficionats al món de la cistella. Un triple de Claver ha sigut contestat per una cistella de Will Thomas i quan només restava un minut, el Barcelona tenia un avantatge de dos punts. Aleshores una recuperació dels locals posa l'empat a 70 al marcador amb 24 segons per disputar, una falta personal de Sergi García obliga Heurtel a anar als llançaments de tirs lliures, restaven 22 segons i 70 a 71 a l'electrònic.

La jugada final ha sigut del València Basket, però un tap de Hanga a Dubljevic ha deixat el resultat del partit 70 a 71 i el conjunt taronja quart.