El València Basket cau en semifinals de l'Eurocup contra la Virtus

A la Fonteta, per 73-83, els taronja han sigut derrotats per l'equip italià, que s'ha mostrat superior als dos costats de la pista

El València Basket cau en semifinals de l'Eurocup contra la Virtus de Bologna
El València Basket cau en semifinals de l'Eurocup contra la Virtus de Bolonya

El València Basket ha dit adeu a la Fonteta al somni de disputar la final de l'Eurocup i jugar l'Eurolliga l'any que ve. Els taronja han caigut en semifinals contra la Virtus de Bolonya 73-83. Els de Scariolo disputaran el títol al Bursaspor turc en la final de dimecres.

Ha sigut un primer quart molt ajustat entre els dos equips, conscients de la transcendència del duel. El València Basket ha començat dominant, però les rotacions en la Virtus han convertit aquest inici en un partit d’alternança. Després d’estar per darrere dels de Scariolo, els de Peñarroya han aconseguit empatar el partit a mitjan període. Després del temps mort demanat pel tècnic taronja, el triple de Xabi López-Arostegui i la cistella de Tobey han avançat el València Basket per primera vegada en el partit. Ha reaccionat la Virtus amb Belinelli i Shengelia, dues de les seues referències, que han tornat a posar al seu equip per davant a dos minuts per al final del quart. La cistella de Cordinier sobre la botzina ha posat el resultat d'aquest temps inicial en 19-27, el màxim avantatge de l’equip italià fins a aquest moment del duel.

Duel entre Shengelia i Dubljevic en la semifinal d'Eurocup a la Fonteta

El segon quart ha començat amb el triple del base taronja Sam van Rossom per a deixar la diferència amb els italians en 5 punts. Els de Scariolo no han deixat confiar-se als locals, de nou amb Shengelia i Belinelli destacats en atac i aprofitant els buits en defensa dels taronja, per a posar la diferència en els 10 punts. El València Basket no aconseguia encert en els llançaments, sobretot des del triple, i s’ha mostrat inferior en defensa davant un rival més clarivident en atac. La Virtus aconseguia anotar amb molta facilitat en aquest moment del partit i els dos equips se n'han anat al descans amb 38-50 al marcador.

Els taronja han eixit a totes a l'inici de la represa per a reduir la diferència als 4 punts, encara que la Virtus no deixava confiar-se als locals i han tornat a situar la diferència en els 10 punts. Els valencians han seguit perseguint els de Scariolo per a posar-se a 5 punts. Han millorat en defensa i en el rebot, però les pèrdues les ha aprofitades la Virtus: ha reaccionat amb Belinelli i Hervey, que han tornat a posar-los 9 punts per damunt dels valencians. Ara bé, Xabi López-Arostegui, millor jugador taronja fins a aquest moment del partit, tornava a acurtar la distància. El tir lliure del capità del València Basket, Bojan Dubljevic, ha deixat el lluminós en aquest tercer quart en 57-62.

Llançament del jugador taronja, Xavier López-Arostegui, en el duel de semifinals d'Eurocup contra la Virtus

El triple del taronja Louis Labeyrie i l'esmaixada de Mike Tobey han posat el València Basket a només 3 punts dels italians a l'inici de l'últim temps de partit. Els de Peñarroya s'han mostrat més ferms en defensa, però Belinelli ha aprofitat els buits dels taronja per tornar a incrementar la diferència i no fer possible la remuntada taronja. Ha tornat la fluïdesa en atac dels italians. que s'havia esvaït en el tercer quart, i el triple de Hackett a la Virtus ha posat la diferència dels italians per damunt dels deu punts a mitjan període. Les pèrdues de baló i la falta d'encert en el triple han seguit llastant els de Peñarroya, que no han aconseguit remuntar el partit i, finalment, ha conclòs amb un 73-83 al marcador.