El València Basket cau en la segona pròrroga contra el Lointek Gernika (69-66)

El conjunt taronja ha sumat la segona derrota en la Lliga Dia en un partit d’infart.

En un partit igualadíssim, les jugadores de Rubén Burgos no han pogut sumar la primera victòria de la història en la màxima categoria del bàsquet femení, encara que l’han fregada amb els dits.

El primer quart ha estat protagonitzat per les errades en una i altra cistella. De fet, el resultat final del primer parcial no ha superat el 12-11. L’americana Jory Davis ha donat certa claredat a l’atac taronja, mentre que els triples han ajudat el Lointek Gernika.

En el segon quart els dos equips s’han llevat de damunt els nervis inicials i el València Basket s’ha arribat a posar 5 punts per davant en el marcador gràcies a un triple de Bettencourt. La tercera falta d’Adams canviava els plans de Rubén Burgos i el resultat al descans es tornava a ajustar, amb un 25-26 per a les valencianes.

En la represa el partit ha continuat igualat gràcies a les bones defenses dels dos equips que han evitat en tot moment que el joc fluïra. Les basques han posat una velocitat més en el tram final del tercer quart i han aconseguit un rèdit de quatre punts per a afrontar el període definitiu (40-36).

La lluita davall de les anelles s’ha intensificat més encara i les segones opcions gràcies als rebots començaven a ser decisives davant la falta d’encert. Algunes errades pareixien condemnar el conjunt taronja però la gran reacció final de la mà de Maria Pina ha posat l’empat en el marcador i el partit ha hagut d’anat a la pròrroga.

Els primers cinc minuts de pròrroga no han desfet la igualada i ha acabat amb un 59-59 que ha allargat el partit fins al segon temps afegit. En la segona pròrroga ha arribat l’expulsió de Maria Pina i tot i que Ana Gómez ha posat les valencianes per davant a falta de menys d’un minut, un triple i dos tirs lliures han donat la victòria final al Gernika davant la decepció d’unes jugadores taronja que han acabat extenuades.