El València Basket cau per la mínima contra el Baskonia en el primer duel dels play-off

L'equip taronja ha perdut 79-80 contra el basc a la Fonteta. Els de Peñarroya no tenen marge d'errada en el segon duel, que es disputarà dissabte al Buesa Arena

Primer partit entre el València Basket i el Baskonia dels quarts de final dels play-offs pel títol de lliga

A la Fonteta, el València Basket ha caigut per la mínima contra el Baskonia, per 79-80, en el primer partit dels quarts de final dels play-offs pel títol. Els taronja no tenen ara marge d'errada al segon duel, que es disputarà dissabte a les 6 i mitja de la vesprada al Buesa Arena. Els de Peñarroya estan obligats a guanyar si volen disputar el tercer partit, de nou a casa, que decidiria quin dels dos equips arriba a les semifinals pel títol. En cas de derrota, quedarien eliminats.

El Baskonia ha iniciat el partit veient l’anella amb facilitat, avançant-se al marcador amb 5 punts consecutius. La bona arrancada de l’equip basc, amb les idees més clares tant en atac com en defensa en el partit, ha sigut contrarestat pel triple de López-Arostegui i un destacat Neno Dimitrijevic en anotació i liderant l'equip taronja, que ha aconseguit empatar el duel. Els de Neven Spahija, però, demostraven el seu encert en el tir exterior, amb noms com Hiedraitis, però els locals no li han perdut la cara al partit i aquest primer temps ha acabat amb empat a 21 al lluminós.

La dinàmica, no obstant això, ha canviat en el segon temps, amb un València Basket llastat per les pèrdues de baló, amb problemes en defensa i tenint davant a un inspirat Simone Fontecchio. Els dos equips se n'han anat al descans amb 35-43 al marcador.

València Basket cau per la mínima contra el Baskonia al primer partit dels quarts de final del play-off pel títol de lliga

Després de la represa, el joc coral dels valencians ha permés retallar distàncies amb el rival, però els de Peñarroya han continuat llastats per les pèrdues. Així i tot, Neno Dimitrijevic ha seguit liderant als taronja en la direcció, en anotació i assistències per no deixar ampliar la distància als de Neven Spahija, amb un Simone Fontecchio que ha seguit fent mal als de Peñarroya des de la línia de 3 punts. Els últims dos minuts de quart han sigut de lluita i alternança en els dos equips, on cada reacció de l'equip local ha rebut la resposta dels bascos. Dos llançaments consecutius del base taronja Sam Van Rossom i la connexió amb Tobey han recurtat la distància, deixant-la en els 5 punts. Aquest tercer període ha conclòs amb 62-67 al marcador

En l'inici de l'últim quart de partit els valencians s'han posat a només dos punts del rival, que ha reaccionat a l'avanç taronja. Així i tot, els de Peñarroya han tornat a buscar l'empat del partit amb la injecció de l'afició taronja. Un triple de Xavier López-Arostegui empatava finalment l'enfrontament a tres minuts del final i un inspirat Tobey en aquest últim quart aconseguia avançar els valencians per segona vegada en el duel. La connexió entre Van Rossom i Pradilla ampliava la distància taronja, encara que el triple de Balwin i la cistella de Costello posterior esfumaven l'avantatge taronja i posava als rivals un punt per damunt. Les errades en el triple de Xavi López-Arostegui i del llançament de Neno Dimitrijevic han deixat el marcador final en 79-80