El València Basket cau davant del Gran Canària i no podrà reeditar el títol

El conjunt taronja perd per 89 a 92 en la pròrroga i tampoc estarà en l'Eurolliga la pròxima temporada.

El conjunt taronja perd per 89 a 92 en la pròrroga i tampoc estarà en l'Eurolliga la pròxima temporada / À Punt Notícies

El València Basket no podrà defendre el títol actual de campió de la Lliga ACB. En un partit ajustat, l'Herbalife Gran Canària ha guanyat aquest tercer duel i s'ha endut un doble premi. D’una banda, la classificació per a les semifinals i, d'una altra, poder disputar l'Eurolliga per primera vegada en la seua història.

El partit va començar molt igualat tot i que en el primer temps el Gran Canària es va posar amb sis punts d'avantatge gràcies al joc interior. En el segon temps, el València Basket va insistir en defensa i va reduir la diferència. Així, la primera part va acabar 37 a 38, cosa que deixava el partit molt obert.

En la segona part, el València Basket va dominar en diverses fases del joc i a nou minuts del final tenia un avantatge de 10 punts (65-55). A pesar d’aquesta diferència, el Gran Canària no va abaixar els braços i va forçar la pròrroga, sobretot amb un triple d'Eriksson i una posterior bona acció ofensiva de Mekel.

Ja en la pròrroga, el València Basket es va tornar a posar per davant, però un triple d'Eriksson va donar un avantatge de dos punts al Gran Canària a 45 segons del final. En els últims instants de partit, ni Rafa Martínez ni San Emeterio van poder anotar un triple per a forçar una altra pròrroga. Al final, el partit va acabar amb un 89-92 a favor dels canaris.