El València Basket cau a la Fonteta i s’acomiada de la final de la Lliga Dia (54-74)

Les jugadores de Rubén Burgos no han pogut imposar-se al Perfumerías Avenida, que ha fet valdre la seua superioritat en els dos partits de la semifinal.

L’equip taronja, tot i l’eliminació, ha vibrat amb la seua afició
L’equip taronja, tot i l’eliminació, ha vibrat amb la seua afició / À Punt NTC

El València Bàsquet no jugarà la final de la Lliga Dia després d’haver caigut en el segon partit de les semifinals, a la Fonteta i contra el Perfumerías Avenida. El conjunt de Salamanca s’enfrontarà ara a l’Spar CityLift Girona, que jugarà la cinquena final de lliga consecutiva.

Les jugadores de Rubén Burgos han anat sempre a remolc de l’equip visitant, que s’ha mostrat molt efectiu de cara a la cistella i ha demostrat perquè són líders de la lliga regular. De fet, el resultat en finalitzar el primer quart ja era de 14 a 24. I durant el segon, les Abalde, Pina i Tirera només han pogut anotar 8 punts, davant dels 16 de l’equip rival.

Però tot i la superioritat manifesta del Perfumerías Avenida, els més de 5.000 espectadors taronja congregats a la Fonteta no han deixat d’animar en cap moment. Ni tan sols poc abans d’arribar a l’últim quart de joc, quan la diferència era de vint-i-quatre punts i una utòpica remuntada ja es veia com a molt llunyana.

Precisament ha sigut en aquests deu últims minuts del partit quan les jugadores taronja han recorregut a l’orgull i han aconseguit retallar l’avantatge del conjunt de Miguel Ángel Ortega amb un bon parcial a favor. Malgrat aquest últim esforç, la botzina ha anunciat el final del partit amb el resultat de 54-74 a favor de l’equip de Castella i Lleó. Al remat, derrota i eliminació d’un València Basket que ha fet un digníssim paper en els play-offs, més encara quan es tracta d’un equip recentment ascendit a la màxima categoria del bàsquet femení. Una fita molt valorada per l’afició de la Fonteta, que ha ovacionat les seues jugadores en tot moment.