El València Basket cau a la Fonteta contra l'Unicaja (78-85)

Ara, els de Ponsarnau hauran guanyar a Màlaga si volen continuar la lluita pel play-off.

Joan Sastre intenta superar Jaime Frenández
Joan Sastre intenta superar Jaime Frenández / Miguel Ángel Polo (Efe)

Duríssima derrota del València Basket a la Fonteta contra l’Unicaja de Màlaga en el primer partit del play-off de quarts de final de la Lliga Endesa. Els valencians no han fet valdre el factor pista i han caigut derrotats pels malaguenys, que ha tingut un gran encert des de la línia de tres punts (16 de 33 tirs convertits).

El conjunt valencià ha començat l’encontre amb bones sensacions. Un parcial de 10 a 0 d’inici feia presagiar que el resultat afavoriria els homes de Ponsarnau. Però ha sigut un miratge. Quan l'Unicaja ha començat a pressionar en defensa, han començat els problemes per als valencians. Luis Casimiro ha plantejat una zona per a frenar l’atac taronja i eixe canvi ha suposat l’inici del col·lapse dels valencians. Els primers vint minuts han finalitzat amb un resultat de 40-43 a favor dels de Màlaga.

Milosavljevic entra en joc

El partit s’ha trencat del tot en el tercer quart. A la ineficàcia anotadora del València se li afegia l’aparició d’un jugador que ha sigut determinant: l’aler de l’Unicaja Dragan Milosavljevic. El serbi ha donat tot un recital anotador i ha convertit 17 punts en este tercer temps. De fet, ha acabat el partit amb 28 punts i un 85 per cent d’encert en triples.

Ningú no ha sigut capaç de frenar el serbi, i la diferència entre els dos equips ha arribat fins als 14 punts (62-76 min. 34). Només Van Rossom i Will Thomas intentaven donar solució al col·lapse taronja, però no ho han aconseguit. El partit ha finalitzar amb un resultat de 78 a 85 i ara el València haurà de lluitar per no perdre el play-off. Diumenge, a les 4 i mitja, serà el segon partit al Martín Carpena de Màlaga.