El València Basket cau a la Fonteta contra l'UCAM Múrcia per 73 a 84

Ha perdut de forma inesperada contra el Múrcia.

El València pateix una derrota important a la Fonteta
El València pateix una derrota important a la Fonteta / EFE

Ningú no ho esperava, però el resultat està a la vista. El València ha perdut per 73 a 84 a la Fonteta. Ha sigut un marcador que, a aquestes altures de la temporada, preocupa, i molt. L'UCAM Múrcia ha sigut capaç de traure 11 punts de diferència a l'equip entrenat per Txus Vidorreta i això no és normal. L'entrenador ha reconegut que la derrota és inapel·lable, que el Múrcia ha jugat millor i que l'equip no ha sabut respondre i ha anat darrere dels murcians des del primer quart.

Les causes de la derrota són diverses, segons Vidorreta, però hi té un paper clau la falta de jugadors disponibles. Hui les baixes de San Emeterio i Vives s'han notat en gran manera. Hui són aquests jugadors i en altres partits són altres, però la infermeria del València està sempre plena i ha sigut una constant durant tota la temporada.

El València ha perdut tots els quarts

L'explicació de Vidorreta és clara, però l'afició no esperava que el primer quart acabara amb amb un 5 per a l'equip visitant i que, en el segon quart, amb la fi de la primera part, la distància s'ampliara amb un 11 del Múrcia,  que deixava el marcador a 30-41. El desconcert es prolongava al tercer quart amb un 53-60, però encara hi havia esperança per a l'afició de la Fonteta. Es posaria remei a l'ultratge en l'últim quart? No ha sigut així. Al final, el resultat de 73-84 suposava un 11 per al Múrcia, igual que a l'acabament de la primera part.

El València ha intentat recórrer als triples, en els quals és un equip revelació, però, de vegades, aquesta virtut esdevé un defecte quan se n'abusa. En el primer quart no n'han entrat i això ha marcat una part del partit.

Se sabia que el Múrcia defensa bé i que això causaria problemes en el joc interior, però entre les virtuts de l'UCAM no està precisament l'atac. Que haja fet 84 punts al València a la Fonteta ha provocat el desànim en els aficionats. Vidorreta ha reconegut que el públic ha eixit despagat, però diu que no ha sentit cap esbroncada.

Les lesions i el malson europeu

L'entrenador ja ha dit moltes voltes --i ha tornat a insistir-hi-- que el problema de la temporada són les lesions de jugadors clau en moments decisius. El de San Emeterio, lesionat aquesta setmana, ha sigut un colp i fa que l'entorn valencianista comence a maleir l'Eurolliga, que està desgastant l'equip en partits que ja no tenen gens de transcendència. El viatge a Atenes va ser una vertadera tragèdia grega i encara queda el partit a la Fonteta contra el Maccabi. Vidorreta, l'equip i l'afició esperen que acabe el malson europeu per a centrar-se en els partits que cal afrontar contra el Guipúscoa i després el Bascònia.

Aquesta jornada, les derrotes del Barça, el Fuenlabrada i l'Unicaja fan que, en termes matemàtics, la derrota del València es puga relativitzar. Però la fi de la Lliga regular està prop i ser cap de sèrie en els play-offs és un objectiu irrenunciable. Queden unes setmanes decisives que marcaran el balanç de la temporada.