El València Basket cau davant d'un Cedevita Olimpija invicte

S'escapa el lideratge del grup B de l'EuroCup, en perdre el partit contra l'equip eslové per 82-76

València Basket cau a la pista del Cedevita Olimpija
El València Basket cau a la pista del Cedevita Olimpija / Ales Fevzer
Isabel Adam
30 de març 2022 - 22:48

Sisena derrota del València Basket en l'EuroCup, en caure a la pista del Cedevita Olimpija per 82-76. La falta d'encert en els triples i un segon quart dolent han pesat en els valencians, que, amb tot, s'han arribat a avançar als locals en l'últim quart, amb un Martin Hermannsson com a màxim anotador, amb setze punts. La derrota deixa els valencians sense opcions d'acabar primers del grup B. La plaça és per al Gran Canària i els de Peñarroya hauran de guanyar el duel de dimarts contra l'Ulm per a ser segons de grup.

Duel entre el València Basket i el Cedevita a l'Arena Stozice
Duel entre el València Basket i el Cedevita a l'Arena Stozice / ales fevzer

El partit s'ha iniciat amb igualtat entre els dos equips, però els locals s’han mostrat molt efectius a partir de la meitat d’aquest període, obrint l’escletxa amb els taronja. Els valencians han reaccionat amb un destacat Jasiel Rivero, per a posar-se a sols un punt del Cedevita a un minut del final d’aquest temps inicial. Una cistella del taronja López-Arostegui ha posat per davant l'equip taronja i el marcador en 20-22.

En l’inici del segon quart Rivero ha seguit dominant en el quadre taronja, per a posar els seus sis punts per davant. El València Basket ha imposat el seu ritme, aprofitant la falta de fluïdesa en l'atac dels locals. La reacció del Cedevita no ha tardat a arribar, amb transicions ràpides i encert en els llançaments exteriors, amb un encertat Jacob Pullen. Els rivals dels valencians han millorat en defensa, han imposat el seu ritme i han dominat en tots els costats de la pista fins a arribar al descans amb marcador de 50-37. Fins a aquest moment del partit, els taronja sols n'havien encertat quatre dels díhuit llançaments des dels sis metres.

Xoc entre el València Basket i el Cedevita Olimpija a l'Arena Stozice
Xoc entre el València Basket i el Cedevita Olimpija a l'Arena Stozice / ales fevzer

A la represa, el Cedevita ha continuat imposant el seu encert en el llançament exterior i bon joc en atac contra els valencians. Els de Peñarroya no s’han rendit, han millorat el joc respecte al final del segon quart i han retallat distàncies amb l’equip eslové, fins a baixar la diferència dels deus punts. Els locals s'han tornat a activar amb un destacat Dragic i el tercer període ha acabat amb 66-56.

L'últim quart del partit s'ha iniciat amb la cistella de tres del taronja Mike Tobey, que ha fet recuperar la confiança als valencians, que aprofitaven les pèrdues de baló del Cedevita. L'equip taronja ha començat una remuntada que, amb un triple de López-Arostegui, ha aconseguit empatar el partit. Martin Hermansson ha avançat posteriorment els de Peñarroya a cinc minuts del final. Ara bé, la cistella de Muric i els tirs lliures de Blazic han tornat a posar per davant els locals. Dragic i López-Arostegui han alternat des del tir exterior, però el Cedevita continuava cinc punts per davant a un minut d'un final llarg final, amb faltes i tirs lliures, que ha acabat amb derrota taronja per 82-76.