Els taronja perden 97-92 contra l'equip alemany

València Basket cau a casa del Bayern
El València Basket cau a casa del Bayern / Matthias Stickel
Isabel Adam
15 de desembre 2022 - 23:02

El València Basket no ha aconseguit la victòria en el segon partit d'Eurolliga de la setmana i ha caigut contra el Bayern de Munic per 97-92. A pesar que el pivot taronja Bojan Dubljevic ha sigut el màxim anotador del partit, amb 28 punts i 28 de valoració, el montenegrí ha hagut de veure el final del partit des de la banqueta, després d'una forta caiguda en l'últim quart.

En un inici de partit de poca anotació i falta de ritme, el Bayern s’ha posat per davant d’un València Basket que no ha fet la primera cistella fins als tres minuts del duel, obra de Kyle Alexander. Els triples de Puerto i Prepelic han posat els taronja per davant en el marcador, però Bonga i Harris han respost per a l’equip alemany. Ha sigut un quart ajustat i d’alternances, encara que els de Mumbrú s’han mantingut per davant en el marcador, amb una destacada connexió entre el base Guillem Ferrando i el pivot Bojan Dubljevic els últims moments. Aquest temps inicial ha conclòs amb 22-26 en el lluminós.

El Bayern ha respost en l’inici del segon quart. Ha aprofitat les errades dels valencians en atac i en el rebot i s’ha posat per davant. L'avantatge s’ha mantingut durant bona part de tot aquest temps de partit. Gillespie s'havia convertit en el maldecap al rebot per a l'equip de taronja, que finalment ha millorat en defensa i el marcador ha quedat en 43-39 en anar-se'n els dos equips al vestidor.

Llançament del pívot taronja, Bojan Dubljevic, al duel d'Eurolliga contra el Bayern / Matthias Stickel

A l'inici del tercer quart, els d'Alex Mumbrú han aconseguit retallar la distància amb els locals i posar-se a només un punt. Ara bé, les pèrdues dels valencians han sigut aprofitades pel Bayern, que s'ha tornat a avançar. El pivot taronja Bojan Dubljevic ha anat al rescat dels seus per a no deixar els alemanys anar-se'n en el marcador i els tirs lliures de Prepelic han posat el València Basket un punt per damunt. Han tornat els valencians a fer una bona defensa, però els de Trinchieri no li perdien la cara al duel. De fet, dos triples seguits de Giffey i de nou el treball de Gillespie davall l'anella els han distanciat dels taronja. Els valencians s'han tornat a recuperar en el marcador en els últims moments d'aquest tercer temps, que ha acabat amb un marcador de 69-65.

En l'últim quart de partit Walden s'ha convertit en el botxí dels valencians amb el seu encert en els llançaments. Els locals han ampliat la distància als 11 punts, però un providencial Dubljevic tornava a retallar l'avantatge local. Ara bé, el Bayern s'ha fet fort a la seua pista i ha estat encertat en els triples. Els de Trinchieri han trobat espais en la defensa dels valencians, que es resistien que els locals es distanciaren en el marcador. A pesar dels esforços dels taronja, el partit ha acabat amb derrota per a ells, per 97-92.