El València Basket cau a Badalona davant d'un Joventut que lluita per la permanència

77 a 75, marcador final per a un València que busca la segona plaça amb el Baskonia i el Barça.

Moments del partit a Badalona
Moments del partit a Badalona / Marta Pérez (EFE)

Partit intens el que han disputat el València Basket i el Joventut al Pavelló Olímpic de Badalona. Amb un València ja classificat per als quarts de final de la Lliga, l'equip de Vidorreta afrontava el partit per a no perdre l'estel dels dos equips amb els quals lluita per la segona plaça de la Lliga, el Baskonia i el Barcelona, i per a no perdre el factor camp de cara als play-offs pel títol. Per la seua part, el Joventut ha fet un pas important cap a la permanència, un objectiu que fa un mes i mig semblava pràcticament impossible, ja que ha sumat la sexta victòria en set partits.

El taronja montenegrí Bojan Dublevic, que ha fet 200 partits en la Lliga Endesa, tots ells en el València Basket, i el verd-i-negre jamaicà Jerome Jordan, han protagonitzat un bonic duel de pivots en la pintura en els primers minuts de partit.

El primer quart ha finalitzat amb més quatre per al València Basket, 17-21, ja que l'equip valencià ha estat intens en defensa i prou encertat en atac. Però les tornes han canviat en el segon quart amb un València Basket errant cistelles relativament fàcils davant d'un Joventut que ha estat més fi ofensivament, i això ha provocat que la Penya se n'haja anat en el marcador fins a cinc punts, 38-33, quan faltava un minut per al descans. Després d'un triple de Richard, ha deixat el marcador en el descans en 41 a 33, amb un parcial en contra en aquest segon quart per a l'equip valencià de 24 a 12.

Rècord de Rafa Martínez

El capità Rafa Martínez, amb dos triples anotats en aquest partit (771 triples en total), s'ha convertit en el cinqué màxim triplista en la història de la Lliga ACB. Un Rafa Martínez que hui no ha pogut construir bona societat amb Van Rossom i Dubljevic per a portar el seu equip cap a la victòria. Precisament “la Roca” Dubljevic ha sigut possiblement el millor jugador de l'equip taronja. De fet, en el segon i el tercer quart el València Basket s'ha acostat més al marcador per la fortalesa i l'encert del pivot montenegrí davall de la cistella, i per l'anotació també de l'escorta Erick Green, qui ha fet 19 punts.

En el tercer quart, el panorama ha sigut igual que en el segon, on l'equip de Vidorreta no ha trobat la connexió necessària per a superar el Joventut. De fet, un triple del polonés verd-i-negre, Gielo, ha deixat el marcador en un desavantatge de 10 punts per a l'equip valencià (59-49).

A mesura que s'acostava la fi del partit insistia el València Basket, però dos triples de Ventura han possibilitat la victòria local per a un equip que passa per un gran moment i que ha posat fi a una sèrie de quatre victòries consecutives que tenia l'equip de Txus Vidorreta.