El València Basket canvia de cara a Belgrad (96-100)

El conjunt taronja trenca la ratxa de cinc derrotes consecutives amb una victòria en la pròrroga contra el Partizan

Xabier López-Arostegui es protegeix de la defensa d'un jugador de Partizan
Xabier López-Arostegui es protegeix de la defensa d'un jugador del Partizan / Agència Efe

Els d’Àlex Mumbrú han canviat la cara des de l’inici del partit corresponent a la jornada 11 de l’Eurolliga contra el Partizan a l’imponent Stark Arena de Belgrad amb una proposta carregada de jugadors més físics des del cinc inicial. Amb la superioritat en centímetres, els taronja han dominat el rebot i han arribat al descans amb un menys sis, llastat per la falta d’encert en el tir de tres.

En la represa el Partizan ha tractat d'estirar el marcador però no ha aconseguit trencar el partit i. després d'acabar el tercer quart a cinc punts, en l’últim període el València Basket, de la mà d’un omnipresent López-Arostegui, el domini en pintura de Rivero i el bon treball de Claver ha aconseguit tornar a posar-se per davant.

En un final a cara o creu ha emergit Kevin Punter en el Partizan i Jared Harper, en el València Basket. En l’intercanvi de triples impossibles entre els dos i cistelles de mèrit s’ha arribat a l’última possessió per als taronja, amb empat a 84 en el marcador. Mumbrú ha pintat una jugada perquè Chris Jones es redimira d’un partit gris i el base taronja no ha encertat de poc el triple de la victòria.

El partit se n’ha anat a la pròrroga i els valencians han posat el focus a la pintura, on, de nou, els centímetres jugaven a favor. El domini interior de Claver era el far sobre el qual girava l’atac, que sumava de dos en dos. Xabi López-Arostegui ha encertat a la segona un triple que donava la tranquil·litat i, encara que Nunally ha donat una vida extra als seus amb un altre tir de tres, Harper ha posat el 96-100 definitiu amb dos tirs lliures després que López-Arostegui ha forçat la recuperació d’una pilota que ha s’ha convertit en definitiva.

Ara el València Basket suma cinc victòries i sis derrotes en l’Eurolliga. Talla una ratxa de cinc partits perduts i agafa moral abans de visitar diumenge el Reial Madrid en la Lliga ACB.