València Basket - Baskonia: duel directe entre els dos equips més en forma

Els dos equips acumulen nou i set triomfs seguits en Lliga Endesa, respectivament.

El València Basket va perdre per la mínima (71-70) en l'últim partit contra Baskonia / VBC.

El València Basket rep aquest diumenge a la Fonteta al Baskonia amb l'objectiu de sumar una nova victòria, que seria la desena seguida en la Lliga Endesa i que li faria estar a només una de l'equip basc, quart classificat, que també en porta set consecutives.

L'equip taronja ocupa ara la sisena plaça amb tretze triomfs, els mateixos que el San Pablo Burgos, al qual va derrotar la setmana passada. Per davant està Baskonia, amb quinze victòries, les mateixes que té l'Iberostar Tenerife, que és tercer. A més, el València Basket té l'objectiu de recuperar el basket-average contra l'equip entrenat per Dusko Ivanovic, que el té en contra per tres punts.

Uns tres punts que va aconseguir Lucas Vildoza amb un triple en els últims instants del partit disputat al Fernando Buesa Arena (76-73), en la primera jornada del campionat. També hi va haver un enfrontament a Vitòria en l'Eurolliga, en un partit en què el València Basket va arribar a guanyar per dèsset punts, però va acabar perdent (71-70).

Els dos equips arriben al partit després de perdre en el torneig europeu davant rivals que estaven per sota en la classificació. El València va caure en la pista de l'Asvel Villeurbanne i el Baskonia ho va fer a la seua pista davant l'Alba Berlín. El tècnic Jaume Ponsarnau va recuperar en el partit a França a l'escorta Marinkovic després de dos mesos i mig de baixa, i podria recuperar a Vitòria Klemen Prepelic i Bojan Dubjevic, que s'han perdut els últims partits per infeccions víriques. Per contra, té la baixa d'última hora de Derrick Williams.

El Valencia Basket té a favor els precedents (ha guanyat en huit dels últims nous enfrontaments contra els vitorians en competició nacional a la Fonteta, encara que la derrota en les semifinals de la passada temporada en la Fase Final va trencar la ratxa taronja) i amb un triomf podria equilibrar l'històric d'enfrontaments entre aquests dos equips.

En els instants previs a l'inici del partit, es guardarà un minut de silenci en record de Miki Vukovic. La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda, a les 18:30 hores, amb la narració de Samuel Borja i els comentaris de Nacho Rodilla.