El València Basket assalta el tercer lloc en l'ACB

L'equip taronja ha despertat a temps per a guanyar l'Andorra a la Fonteta (86-82)

Reuvers celebra una cistella
Reuvers celebra una cistella / València Basket

El València Basket ha aconseguit la cinquena victòria consecutiva després de derrotar l'Andorra per 86-82, en un duel en què ha hagut de remuntar un desavantatge de deu punts en el tram final. Aquest triomf permet a l'equip taronja pujar al tercer lloc de la Lliga ACB i deixar pràcticament certificat el bitllet per a la Copa.

En principi s'esperava un partit fàcil, perquè visitava la Fonteta un equip que encadenava sis derrotes seguides, però ha sigut tot el contrari. L'Andorra ha eixit més intens i ha portat la iniciativa des de l'inici, que li ha permés aconseguir una renda de set punts (11-18). Però la reacció taronja ha ajustat el marcador en els últims minuts del primer quart (19-20). L'equip d'Àlex Mumbrú ha pogut capgirar el marcador en l'equador del segon període (30-29), però els visitants han respost amb un parcial de 0-9, que els ha permés anar-se'n al descans amb un marcador favorable de 32-38.

El guió s'ha mantingut en la represa, amb l'Andorra que portava la iniciativa i el València Basket que tractava de reduir distàncies per a mantindre's viu en el partit. I el tercer quart ha acabat amb 61-65 i amb tot per decidir. Els visitants han continuat manant i han aconseguit una renda de deu punts quan faltaven menys de cinc minuts per al final (66-76), que posava molt costera amunt el triomf per als taronja.

Però Mumbrú ha aconseguit canviar la inèrcia amb una zona 2-3 que ha creat molts dubtes a l'atac andorrà. Un triple de Reuvers ha situat per davant els valencians a falta d'un minut (80-79). I un altre triple de Jones ha sentenciat la victòria.