El València Basket assalta Praga (75-82)

Les taronja aconsegueixen la sisena victòria d'Eurolliga, la tercera lluny de la Fonteta

Captura
Cristina Ouviña persegueix una jugadora del Praga / Instagram: zvvzuskpraha
Isabel Adam
11 de gener 2023 - 21:13

El València Basket ha sumat la seua sisena victòria d'Eurolliga en assaltar la pista del Praga, al que ha guanyat per 75-82. Les valencianes, amb un joc coral, s'han mostrat sòlides en defensa i atac contra un equip candidat a jugar la Final Four. A hores d'ara les de Rubén Burgos estan al quart lloc de la taula al grup A.

Després d'un primer quart que ha conclòs amb un ajustat 19-21 al marcador, el segon temps ha sigut el de l'arrancada de les taronja. El Praga no s'ha sentit còmode en atac en els primers minuts d'aquest temps de partit, però Brionna Jones i Tereza Vyoralova reaccionaven per a acostar l'equip txec a les valencianes. Ara bé, diverses accions de la jove jugadora taronja Elena Buenavida i l'encert en els triples de Marie Gülich han tornat a distanciar les visitants, que s'ha posat onze punts per damunt. Les locals estaven fora del partit, en contraposició a la intensitat i l'encert de les de Rubén Burgos. Els dos equips se n'han anat al vestidor amb un 33-45 al marcador.

Després del descans, el Praga eixit a la pista amb més encert, amb unes destacades Thomas i Jones, però les valencianes han mantingut l'avantatge. Dues cistelles de l'espanyola María Conde retallaven la distància de les de Natalia Hejkova en menys de deu punts, el que ha provocat que el tècnic taronja, Rubén Burgos, demanara temps mort. Les visitants reaccionaven i tornaven a recuperar-se al lluminós, amb Alba Torrens diferencial en la cistella. Este tercer temps ha conclòs amb un resultat de 55-68.

En l'últim temps de partit, el Praga ha aprofitat les pèrdues de les taronja per tornar a retallar l'avantatge. A tres minuts i mig del final, les txeques s'han posat a només cinc punts de les de Rubén Burgos. El triple d'una providencial Marie Gülich i la cistella de dos de Raquel Carrera permetien agafar aire a les valencianes, però les locals encara no havien dit l'última paraula i es tornaven a posar a cinc de les visitants a minut i mig de la fi del partit. Les valencianes han aconseguit mantindre la seua diferència amb una destacada Raquel Carrera a la pista, per acabar finalment el duel amb victòria, per 75-82.