El València Basket aposta per Jaume Ponsarnau

El català, després de tres temporades d'ajudant, assumeix la màxima responsabilitat en la direcció del primer equip taronja.

El València Basket aposta per Jaume Ponsarnau.
El València Basket aposta per Jaume Ponsarnau.

El València Basket ha desfet el misteri i ha confirmat l'opció que des de divendres havia guanyat força als despatxos de la Fonteta: Jaume Ponsarnau és l'elegit per a succeir Txus Vidorreta. El català, ajudant l'últim curs del basc i els dos anteriors de Pedro Martínez, dirigirà la pròxima temporada la nau taronja. La seua bona connexió amb el director esportiu Chechu Mulero i el respecte de la plantilla han avalat la decisió. Ibon Navarro, que era l'altra gran alternativa, haurà d'esperar. 

No és la primera volta que Ponsarnau es pose al capdavant d'un equip ACB, ja que va dirigir el Manresa des de la 2007/2008 fins la 2012/2013, i el Gipuzkoa Basket 2014/2015. A més, va ser ajudant de Sergio Scariolo en la selecció espanyola que va sumar un bronze olímpic, i un or i un altre bronze en dos Eurobaskets.

Ponsarnau coneix perfectament el club i és un especialista a l'hora de polir talents. Rafa Martínez, Sergi Llull, Serge Ibaka o Pierre Oriola són alguns dels jugadors que rellançaren les seues carreres després de passar per les seues mans. Aquests anys era habitual veure'l treballar tècnica individual i fonaments amb els més joves. 

Pedro Martínez, tècnic del Baskonia, finalista de l'ACB, no ha tardat a felicitar-lo via Twitter.  "Merecidísimo. Jaume head coach", ha escrit qui fora el seu cap. Demà serà presentat oficialment i prompte sabrem qui ocupa el seu lloc d'ajudant. Berni Álvarez, amb un gran paper al Tarragona de la LEB Or, o Carles Marco, enguany a l'Oviedo de la LEB Or, són perfils que podrien encaixar si no s'opta per la promoció interna. El primer és un històric de la casa, l'estimat "microones", i al segon el coneixen Mulero i Ponsarnau perfectament.  

També et pot interessar

stats