El València Basket alleuja el dolor de l'Eurolliga (97-82)

L'equip taronja es manté en cinquena posició en la Lliga, tot i que el Burgos, sisé, té un partit menys

Guillem Vives, en una acció del partit contra l'Obradoiro
Guillem Vives, en una acció del partit contra l'Obradoiro / Miguel Ángel Polo

El València Basket ha oblidat la decepció de no classificar-se per al top 8 de l'Eurolliga amb un còmode triomf contra l'Obradoiro (97-82) que el manté en cinquena posició en la Lliga, tot i que el Burgos, sisé, té un partit menys.

L'Obradoiro ha començat amb un triple que l'ha situat per davant en el marcador per primera i última vegada en tot el partit. Amb un primer quart de gran encert en el llançament de dos (13/14), en què ha destacat Kalinic amb 8 punts, el València Basket ha obtingut una bona renda de deu punts (28-18).

L'equip de Jaume Ponsarnau ha continuat amb bones estadístiques de tir i ha ampliat l'avantatge fins als 15 punts (39-24), però una reacció dels gallecs en el tram final del segon període ha deixat el marcador en 52-41 abans del pas pels vestidors.

En la represa, el València Basket s'ha limitat a administrar l'avantatge. Tot i que en alguns moments hi ha hagut excés de relaxació i l'Obradoiro ha aconseguit reduir la renda per sota dels 10 punts (54-47), la victòria no ha perillat en cap moment. Quan els gallecs s'acostaven, l'equip taronja despertava i tornava a estirar la diferència. Al final, els de Ponsarnau han aconseguit un dels triomfs més fàcils de la temporada (97-82) i s'han posat una tireta que els tapa, en part, la ferida de l'Eurolliga.

Aquest divendres també s'ha disputat un partit ajornat de la jornada 28 de la Lliga Endesa entre dos rivals directes del València Basket, el San Pablo Burgos i el Joventut de Badalona. Els locals s'han endut la victòria per 86-78 i es mantenen sisens, a una victòria de l'equip taronja, però amb un partit menys. Els catalans, que tenen el basket-average guanyat amb els de Ponsarnau, s'allunyen a tres trioms dels valencians.

També et pot interessar

stats