El València Basket allarga la ratxa amb una victòria a Berlín (88-94)

La tranquil·litat des del tir lliure ha donat un triomf que permet somiar el Top 8

Jared Harper ha sigut el màxim anotador taronja amb 20 punts
Jared Harper ha sigut el màxim anotador taronja amb vint punts / Clemens Bilan (Efe)

Des de fa unes setmanes el València Basket és un altre equip. El nivell de confiança els permet guanyar en pistes complicades com la de l'Alba de Berlín. Amb un joc interior molt debilitat per les baixes de Bojan Dubljevic i Jasiel Rivero, els valencians han patit en el primer temps per a controlar el rebot defensiu. Afortunadament, en atac han trobat solucions en jugadors com Josep Puerto o Chris Jones que han superat amb certa facilitat una de les defenses més fluixes de tota la competició.

Amb tres punts d'avantatge s'ha arribat al descans (47-50). En la represa, Johanes Thiemann ha pres el relleu anotador de Maodo Lo per a impedir que els taronja es distanciaren en el marcador. Harper, que ha acabat amb vint punts, ha liderat la majoria dels atacs.

En l'últim quart, la defensa s'ha fet més intensa i s'ha controlat el rebot. De fet, l'Alba de Berlín ha tardat tres minuts a fer la seua primera cistella. De tota manera, els de Mumbrú no han aconseguit trencar el partit. La victòria ha arribat des del tir lliure. Molt segurs, els valencians no han errat cap dels onze llançaments que han intentat en els últims dos minuts de partit i que els ha permés imposar-se per 88 a 94.

Destacat el partit dels dos bases Jones i Harper, i també el pas avant de Kyle Alexander que amb catorze punts i grans percentatges d'encert ha quallat la seua millor actuació des que va arribar.

Ara toca descansar i preparar una setmana carregada de partits i de rivals complicats. Unicaja i Barça en ACB i Bayern i Maccabi en Eurolliga seran els pròxims rivals del València Basket.