El València Basket acaba tercer i jugarà contra el Baskonia en quarts

L'equip taronja ha guanyat per 85-89 l'Obradoiro en l'última jornada de la fase regular de la Lliga ACB

Van Rossom, en una acció del partit
Van Rossom, en una acció del partit / Xoán Rey (Efe)

El València Basket ja coneix el camí en la lluita pel títol de la Lliga ACB. L'equip taronja ha acabat la fase regular en tercer lloc, després de guanyar l'Obradoiro per 85-89, i s'enfrontarà al Baskonia en els quarts de final del play-off amb el factor camp a favor. Si els de Joan Peñarroya superen aquesta primera eliminatòria, el rival en les semifinals seria presumiblement el Reial Madrid.

L'equip taronja ha hagut de patir més del que estava previst per a aconseguir la vint-i-tresena victòria de la temporada, en un partit que ha dominat de principi a fi gràcies, en bona part, a l'encert en atac. El València Basket ha tingut un màxim avantatge de dèsset punts en el segon quart (20-37), però la reacció dels gallecs abans del descans ha apretat el marcador (42-48).

En la represa, l'equip de Joan Peñarroya ha recuperat la millor versió i ha tornat a gaudir d'una renda important poc abans de la fi del tercer (58-74). I quan tot semblava sentenciat, el València Basket ha donat vida a l'Obradoiro, que fins i tot s'ha posat per davant quan faltava poc per al final (79-78). Però els taronja han despertat a temps i han certificat el triomf amb Dubljevic i Van Rossom com a jugadors més destacats.